Audi R8 822HP με 338 χλμ./ώρα στα σκοτάδια (+video)

Οι 300άρες και παραπάνω στα κοντέρ (πολύ) δυνατών αυτοκινήτων, δεν είναι ασυνήθιστο στις autobahn. Νυχτερινά πλάνα όμως, με περάσματα σε τόσο υψηλές ταχύτητες μέσα στα σκοτάδια, σπανίζουν.

Το Audi R8 της MTM το έχουμε ξαναδεί να «ξεμπουκώνει» στο εθνικό οδικό δίκτυο της Γερμανίας. Αλλά στο φως της ημέρας. Της νύχτας τα καμώματα, όμως, είναι άλλη υπόθεση. Ιδίως όταν ο οδηγός έχει στα χέρια του ένα υπεραυτοκίνητο 822 ίππων και 720 Nm, που θέλει 3,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και 8,2 δλ. για το 0-200 χλμ./ώρα, την ώρα που η τελική του υπολογίζεται σε περισσότερα από 330 χλμ./ώρα.

Με τον 5.2 V10 FSI κομπρεσοράτο πια, το βελτιωμένο R8 δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα στο να φτάνει τέτοιες ταχύτητες. Ακόμα και εργοστασιακά δεν δυσκολεύεται βασικά, πολλώ δε μάλλω με 200 άλογα και ισάριθμα Nm παραπάνω. Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι ένα on board στα 330+ χλμ./ώρα τη μέρα, πολλαπλασιάστε το και προσθέστε αρκετή αγωνία για τη νύχτα. Το supercar από το Ίνγκολσταντ φτάνει μέχρι τα 338 χλμ./ώρα πριν αφήσει το γκάζι ο άνθρωπος στο αριστερό μπάκετ, σε συνθήκες σχεδόν πλήρους συσκότισης. Παρότι μιλάμε για ίσως τους πιο προηγμένους αυτοκινητοδρόμους του πλανήτη, το συγκεκριμένο κομμάτι για κάποιο λόγο δεν έχει φωτισμό! Ό,τι φως υπάρχει, προέρχεται από τα φανάρια των οχημάτων. Νιώστε την αδρεναλίνη να ανεβαίνει και τις κόρες των ματιών να διαστέλλονται, από το 6.32 του video και μετά.

Get it on Google Play Download on the App Store