Audi S3 «φορτώνει» Nissan GT-R (+video)

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε για πολλοστή φορά το status του Nissan GT-R στις κόντρες. Αντίθετα, μνείας χρήζει το γεγονός ότι αυτό το status έγινε… κουρέλι από ένα Audi S3!

Δείτε ακόμα: Nissan GT-R «διαλύει» Honda S2000 Turbo (+video)

Είθισται όποιος στέκεται δίπλα στον «Godzilla» σε ευθεία, να γνωρίζει από πριν τη θέση που θα τερματίσει (2η). Εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων το supercar της Nissan «καθαρίζει». Το Audi S3 δεν είναι κανένα «παιδάκι» στον τομέα της κόντρας. Τόσο ως 1.8 20VT, όσο και με τον 2.0 TFSI κάτω από το καπό, το hot hatch –και σεντάν από την 3η γενιά και τούδε- από το Ίνγκολσταντ παραμένει κάτι παραπάνω από άξιος αντίπαλος, σχεδόν ανεξαιρέτως ανταγωνιστή. Η αλήθεια όμως είναι, πως S3 να κερδίζει GT-R συναντάς σπάνια. Ειδικά όταν δεν πρόκειται για κάποια ακραία βελτιωμένη περίπτωση, με drag radial ελαστικά κλπ.

Δείτε ακόμα: M8 625hp ταπεινώνει GT-R 630hp, GTC4 Lusso 690hp

Το συγκεκριμένο S3 Sedan δεν ξεχωρίζει σε τίποτα από το εργοστασιακό των 310 ίππων. Ούτε καν διαφορετικές ζάντες δεν διαθέτει, σε αντίθεση με το GT-R δίπλα του. Προφανέστατα, και γνωρίζοντας την έκβαση της μονομαχίας, το 7άρι DSG και το σύστημα quattro έχουν να κάνουν με πολλά περισσότερα άλογα από τα επίσημα νούμερα. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε την ισχύ του. Ούτε αυτή του Ιάπωνα, όμως βρίσκεται πάνω από τα 485 άλογα της πρώτης φουρνιάς GT-R, από την οποία -βάσει εμφάνισης- φαίνεται να προέρχεται.

Δείτε ακόμα: Opel Corsa OPC αφήνει στον τόπο Audi S3 (+video)

Όπως και να έχει, ο οδηγός του Nissan και το κοινό έμειναν εμβρόντητοι από την εκκίνηση-εκτίναξη και τον καταιγιστικό ρυθμό επιτάχυνσης του S3, που άφησε τον πολυδιαφημισμένο του αντίπαλο να χαζεύει τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και τα πίσω φανάρια. Μάλλον ο οδηγός του GT-R είχε μια κακή στιγμή, γιατί η εκκίνηση που έκανε ήταν αργή. Μια επανάληψη θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον και θα έλυνε τυχόν απορίες.

Get it on Google Play Download on the App Store