Αυτοκίνητο τράκαρε σε λεωφορείο με 208 χλμ./ώρα!

Τα crash tests του Euro NCAP όπως επίσης και άλλων οργανισμών, έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή, ενώ πλέον γίνονται τεστ και στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Έτσι, τα σύγχρονα αυτοκίνητα προφυλάσσουν οδηγό και επιβάτες από τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης, ενώ μειώνουν και τις πιθανότητες ενός ατυχήματος.

Δείτε ακόμα: Σοκάρει τo crash test δυο Nissan Navara (+video)

Στα crash tests με σταθερό εμπόδιο, το αυτοκίνητο προσκρούει με ταχύτητα 64 χλμ./ώρα και στην πλειοψηφία τους, τα μοντέλα τα καταφέρνουν μια χαρά, διατηρώντας στο μέγιστο βαθμό το ζωτικό χώρο της καμπίνας. Τώρα οι δοκιμές μετωπικής πρόσκρουσης του Euro NCAP γίνονται με μια κινούμενη μπαριέρα, όπου το αυτοκίνητο προσκρούει σε αυτή με το 50% της μετωπικής του επιφάνειας με 50 χλμ./ώρα.

Κατά καιρούς έχουμε δει από άλλους οργανισμούς και ακαδημίες που ασχολούνται με θέματα οδικής ασφάλειας, πιο θεαματικές συγκρούσεις με πολλά περισσότερα χιλιόμετρα. Αυτή τη φορά όμως, η τηλεοπτική σειρά br4ika από τη Βουλγαρία το… τερμάτισε και έκανε ρεκόρ ταχύτητας σε crash test. Πήραν ένα τελευταίας γενιάς Opel Omega και το έριξαν με 208 χλμ./ώρα στην πλαϊνή πλευρά ενός ακινητοποιημένου λεωφορείου.

Δείτε ακόμα: Την τράκαρε στην εθνική οδό και έφυγε (+video)

Τα αποτελέσματα του crash test είναι τρομακτικά, αφού το αμάξωμα των 4,9 μ. μήκους έμοιαζε λες και μπήκε στην πρέσα, αφού μόνο το καπό του πορτ μπαγκάζ έμεινε στη θέση του. Μεγάλες ζημιές έγιναν και στο λεωφορείο, όπου σε ένα πραγματικό τέτοιο συμβάν το οποίο απευχόμαστε ποτέ να γίνει, θα θρηνούσαμε πολλά θύματα.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο (μετά το 17:00):

Get it on Google Play Download on the App Store