«Χύθηκε» από το αυτοκίνητο ενώ έκανε drift (+video)

Συνήθως, όταν είναι να πάει κάτι στραβά σε drift, πηγαίνει με τον οδηγό στη θέση του. Μα από λάθος χειρισμό, μα από αργά αντανακλαστικά, μα από δύστροπη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, το «μπαμ» έρχεται με τα χέρια του οδηγού στο τιμόνι. Μια Chevrolet Camaro, όμως, είναι η απίστευτη εξαίρεση.

Ένα δείγμα από τη 2η γενιά του πολυθρύλητου muscle car πέρασε από ολική αναπαλαίωση (θέλει ακόμα το αμάξωμα), έπειτα από 25 χρόνια ακινησίας. Ο Hunter Phillips είναι συναισθηματικά δεμένος με την Camaro του, για πολλούς λόγους. Πέρα από οικογενειακό κειμήλιο και δώρο που πέρασε από τον πατέρα του στον ίδιο, ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο οι γονείς του τον πήγαν σπίτι από το μαιευτήριο. Με άλλα λόγια, ο Phillips σαν να γεννήθηκε για αυτή. Έπειτα από πολύμηνες και δαπανηρές εργασίες, προκειμένου να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση, το αυτοκίνητο ανα-γεννήθηκε και περίμενε την πρώτη του βόλτα εδώ και 2μιση δεκαετίες.

Όπως καθόλου διακριτικά φανερώνει ο ήχος του V8, κάτω από το καπό κρύβονται πολλά άλογα, τα οποία, σε ένα πισωκίνητο τετράτροχο και δη 40ετίας, μπορούν να προκαλέσουν πολλές δύσκολες καταστάσεις. Ο Hunter εννοείται δεν αντιστάθηκε στο κάλεσμα του δεξιού πεντάλ, όμως το έκανε με πολλή παραπάνω άνεση από όση υποστήριζαν οι ικανότητές του – ή η απλή λογική. Ο Αμερικανός βγήκε στο δρόμο με το γκάζι στο πάτωμα, στέλνοντας την ουρά στη δική της τροχιά. Αντί, όμως, να έχει τα δυο χέρια στο τιμόνι, το ένα κρεμόταν έξω από την πόρτα. Παρόλα αυτά, και κόντρα σε ό,τι θα περιμέναμε, η αρνητική κατάληξη δεν ήρθε από απώλεια ελέγχου – τουλάχιστον όχι κατά τη διάρκεια της πλαγιολίσθησης.

Κατά το ίσιωμα της Camaro, ο Phillips φαίνεται να βάζει μισό «τσακ» παραπάνω ανάποδο. Όχι τόσο ώστε να προκαλέσει υπερδιόρθωση, αλλά αρκετό ώστε να επαναφέρει την πορεία απότομα. Τόσο απότομα, που η πόρτα άνοιξε και ο οδηγός της Camaro πετάχτηκε από το αυτοκίνητο! Σαν να τον έδιωξε το ίδιο, λόγω ανοησίας.

Get it on Google Play Download on the App Store