Έκανε αναστροφή σε πεζογέφυρα με Jimny! (+video)

Όλοι ξέρουμε και αναγνωρίζουμε τις ικανότητες του Suzuki Jimny σε ανώμαλα εδάφη. Το χαμηλό βάρος και οι μικρές διαστάσεις, σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει και κοντό κιβώτιο, καθιστούν το ιαπωνικό «κατσίκι» ιδανικό για περάσματα από απίθανα σημεία. Στην Κίνα, αυτό μεταφράζεται ακόμα και σε πεζογέφυρες!

Δείτε ακόμα: ΚΤΕΛ περνάει «στην τρίχα» από σπίτια! (+video)

Ένας οδηγός στον αυτοκινητόδρομο της Xinjiang, έπαθε κάτι πολύ συχνό: έχασε την έξοδο. Σε άλλες περιπτώσεις -και στη χώρα μας- έχουμε δει την εγκληματική τακτική του να μπαίνει όπισθεν και να πηγαίνει το αυτοκίνητο κόντρα στη ροή της κυκλοφορίας. Ο συγκεκριμένος, προτίμησε κάτι πιο σύνθετο τσεκάροντας παράλληλα και τις off road ικανότητες του Jimny. Παρόλο που ο δρόμος ήταν σχεδόν άδειος, λόγω της καραντίνας, αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι πιο δύσκολο: να κάνει αναστροφή μέσω πεζογέφυρας!

Διαβάστε επίσης: Πως το Suzuki Jimny από 3θυρο γίνεται 5θυρο (+video)

Άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά, κάτι που για το Jimny είναι σχετικά απλό. Το να χωρέσει ήταν απλά θέμα πλάτους, με το οποίο το μικρό Suzuki δεν είχε κανένα πρόβλημα. Εκεί που πραγματικά μας κάνει εντύπωση, είναι το πώς κατάφερε να στρίψει στον στενό διάδρομο ώστε να αλλάξει πορεία και να περάσει απέναντι, αλλά και το στρίψιμο από αυτόν στα άλλα σκαλοπάτια για να κατέβει. Με κάποιο τρόπο τα κατάφερε, αν και μέχρι να ολοκληρώσει τους ελιγμούς έσπευσε η αστυνομία, του έκοψε πρόστιμο 200 γιουάν (περίπου 26 ευρώ) και  προστέθηκαν πόντοι στο point system του διπλώματος.

Δείτε ακόμα: Daihatsu Terios vs Suzuki Jimny: Ποιο είναι πιο «κατσίκι»; (+video)

Αξίζει να σημειωθεί πως η γέφυρα έχει όριο βάρους τον 1 τόνο. Το Jimny 1ης γενιάς, ανάλογα την έκδοση, κυμαίνεται από τα 985 μέχρι τα 1.185 κιλά. Που σημαίνει ότι ο ατρόμητος Κινέζος έριξε ζάρι με την κατάρρευση της κατασκευής και, για καλή τύχη όλων, έφερε 6άρες.

Get it on Google Play Download on the App Store