Ελληνική Opel Ascona 500 ίππων δεν ισιώνει (+video)

Έχουμε δει πολλά παραδείγματα εξαίσιας ελληνικής μαστοριάς, σε όλους τους τομείς. Αγώνες dragster, βελτιώσεις υπεραυτοκινήτων, πρωταθλήματα αναβάσεων και drift. Από ένα συνδυασμό των δυο τελευταίων, μας έρχεται η «τρομοκρατική» Opel Ascona που θα παρακολουθήσουμε να «σκουπίζει» το οδόστρωμα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Δείτε ακόμα: Ελληνική πατέντα για ανθρακονημάτινες μπιέλες!

Το αυτοκίνητο ανήκει στο Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος είναι γνωστός για τα εξόχως θεαματικά περάσματα που πραγματοποιεί σε αναβάσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Το χρονόμετρο εδώ δεν έχει καμία σημασία. Μοναδική προτεραιότητα είναι το καμένο λάστιχο, οι μεγάλες γωνίες στην ουρά, το θέαμα και η ευχαρίστηση του κοινού. Και η κατακόκκινη Ascona αποσπά το μέγιστο βαθμό σε όλα!

Δείτε επίσης: Το ελληνικό Evo που κάνει τον πλανήτη να παραμιλά! (+videos)

Το αυτοκίνητο προφανώς ελάχιστη σχέση διατηρεί με το εργοστάσιο, καθώς τα πάντα έχουν αφαιρεθεί από το εσωτερικό, ώστε να πάρει θέση ο κλωβός ασφαλείας και να μειωθεί το βάρος. Η ήδη ελαφριά καρότσα του γερμανικού κουπέ βοήθησε στη διατήρηση της ζυγαριάς στα 1.100 κιλά, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό με το μοτέρ που υπάρχει κάτω από το καπό.

Διαβάστε επίσης: «Ελληνικό» Peugeot 106 Rallye 710 ίππων «ουρλιάζει» στις 10.000 σ.α.λ! (+video)

Ο 2λιτρος τούρμπο C20 LET του Opel Calibra 2.0 Turbo 4×4 βρίσκεται στο μηχανοστάσιο, φυσικά σε βελτιωμένη μορφή. Η απόδοση βρίσκεται στα 500 άλογα, περνώντας στους πίσω τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και μπλοκέ 100% διαφορικού. Το υδραυλικό χειρόφρενο δεν θα μπορούσε να λείπει, ώστε να αρχίζουν οι χοροί του πίσω μέρους, ενώ υπάρχουν και τετραπίστονα φρένα σε όλους τους τροχούς. Αποτέλεσμα όλων αυτών, μετά των χεριών του Δημητρίου; Απολαύστε

https://www.facebook.com/1450450621865496/videos/1725720697671819/?t=6

Get it on Google Play Download on the App Store