Έτσι δοκιμάζουν οι Ρώσοι τη λιμουζίνα τους (+video)

Το Aurus Senat είναι το πιο εξελιγμένο, ισχυρό, πολυτελές και ακριβό αυτοκίνητο στη Ρωσία – ενδεχομένως, όλων των εποχών για την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία. Δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί την βάση για τη λιμουζίνα του Βλάντιμιρ Πούτιν. Σήμερα, μπορούμε να δούμε εκτεταμένα πλάνα από τις δοκιμές της ρωσικής «ναυαρχίδας», σε ένα cult video που βρίθει σοβιετικής νοσταλγίας.

Δείτε ακόμα: Πόσες χιλιάδες ευρώ κάνει η ρωσική… Rolls-Royce;

Το Senat Convertible είναι ο πρωταγωνιστής του διάρκειας 38 λεπτών video, όπου βλέπουμε ακόμα και αξιωματικούς του στρατού να παίρνουν μέρος στις δοκιμές και να μας εξηγούν (τύποις, καθώς μόνο άμα γνωρίζετε ρωσικά θα βγάλετε άκρη) τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου. Καθόλου τυχαία η συμμετοχή των ένστολων, καθώς το μοντέλο έκανε πρεμιέρα κατά τη διάρκεια παρέλασης. Το υπερπολυτελές κάμπριο περνάει από «σπασμένο» οδόστρωμα, για το σετάρισμα ανάρτησης και ηχομόνωσης προς εξασφάλιση κύλισης προεδρικού επιπέδου. Κατόπιν, η δοκιμασία επαναλαμβάνεται σε πλακόστρωτο.

Διαβάστε επίσης: Πόσα μηνιάτικα κόστιζε ένα Lada το 1983;

Μεταξύ των σκηνών για τον κινητήρα και την εξέλιξη του Senat, παρεμβάλλονται πλάνα από στρατιωτικά οχήματα. Φυσιολογικό, καθότι στις εγκαταστάσεις που συναρμολογείται η ρωσική λίμο κατασκευάζονταν -κι ακόμα σήμερα, σε μικρότερο βαθμό- οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Εκτός αυτών, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αποσπάσματα από τις δοκιμές πρόσκρουσης, που λαμβάνουν χώρα με 64 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Πώς κατασκευάστηκε η λιμουζίνα του Πούτιν (+video)

Πέρα από το Convertible και τη Limousine, το πάτωμα του Senat χρησιμοποιείται για την κατασκευή του MPV Arsenal ενώ στα σκαριά βρίσκεται και SUV, με την ονομασία Komendant. Κάτω από το καπό συναντάμε το υβριδικό «τέρας» που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche, απόδοσης 598 ίππων και 880 Nm από 4.4 διπλά υπερτροφοδοτούμενα λίτρα σε διάταξη V8.

Διαβάστε επίσης: Το ρωσικό ηλεκτρικό Smart των 5.000 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store