Έτσι κατασκευάζεται στο χέρι το Nissan GT-R50 (+video)

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου Nissan Skyline GT-R. Μισό αιώνα ζωής κλείνει επίσης η εταιρία σχεδιασμού Italdesign, του φημισμένου Ιταλού Giorgetto Giugiaro, η οποία έχει φιλοτεχνήσει μερικά από τα πιο καλλίγραμμα σχήματα στην ιστορία της αυτοκίνησης όπως η BMW M1, η Alfa Romeo Alfetta GT, το πασίγνωστο DeLorean DMC-12 (η χρονομηχανή από την κινηματογραφική τριλογία «Επιστροφή στο μέλλον»), η Lotus Esprit και οι Maserati Bora, Quattroporte και 3200 GT.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο Nissan GT-R «εξαϋλώνει» βελτιωμένη Toyota Supra (+video)

Προκειμένου να γιορτάσουν αμοιβαία τα γενέθλιά τους, οι δυο εταιρίες ετοίμασαν ένα μοναδικό Nissan GT-R. Τα μηχανικά μέρη αποτέλεσαν καθήκον των Ιαπώνων, ενώ η σχεδίαση αφέθηκε στα εγνωσμένης αξίας χέρια των Ιταλών. Ως βάση επιλέχθηκε το Nismo GT-R, με την επικεφαλής σχεδιαστική ομάδα της Italdesign να χαρίζει ακόμα πιο αιχμηρό look στο ιαπωνικό υπεραυτοκίνητο. Το ρύγχος είναι επιμηκυσμένο και βαμμένο σε χρυσαφί χρώμα, τα full LED φωτιστικά σώματα έχουν λεπτύνει κι έχουν εισχωρήσει στην μάσκα, η οροφή έχει χαμηλώσει κατά 54 χιλιοστά (προσδίδοντας καλύτερη αεροδυναμική απόδοση και χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους), ενώ το πίσω μέρος είναι πλήρως ανασχεδιασμένο.

Διαβάστε επίσης: Πόσο «Made in Japan» είναι τα ιαπωνικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη;

To έχουμε δει να παρουσιάζεται επίσημα, ενώ μας συνεπήραν τα πλάνα και ο ήχος από την επίσκεψή του στην πίστα του Spa-Francorchamps. Τώρα ήρθε η ώρα να παρακολουθήσουμε την διαδικασία με την οποία παίρνει μορφή αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο, με την παλιά καλιά μέθοδο της χειροποίητης κατασκευής.

Get it on Google Play Download on the App Store