Εξατμισωμένο GR Yaris χαλάει τον κόσμο (+video)

Το Toyota GR Yaris έχει κερδίσει τις καρδιές όλων. Συμπεριλαμβανομένων των βελτιωτών, με την αγάπη που του δείχνουν να είναι ισάξια -αν όχι μεγαλύτερη- αυτής για τη Supra! Μάλιστα, δεν χρειάζονται ακρότητες για να πάρει άλογα ο G16E-GTS. Με μια εξάτμιση φτάνει άκοπα στα 300 άλογα, ή και τα ξεπερνάει!

Αυτό της Milltek, εξοπλισμένο με ολοκληρωμένο σύστημα εξαγωγής της βρετανικής εταιρίας, ανεβαίνει δίχως την παραμικρή δυσκολία στους 312 ίππους και τα 419 Nm ροπής, με πιστοποίηση δυναμόμετρου κιόλας. Βάσει στοιχείων αυτού, το εργοστασιακό GR Yaris αποδίδει 278 ίππους και 367 Nm (261 ίπποι και 360 Nm τα επίσημα νούμερα της Toyota). Οπότε με ένα απλό 1ο στάδιο, ο τρικύλινδρος τούρμπο των 1.6 λίτρων αποκτά 34 ίππους και 52 Nm επιπλέον! Ακόμα ισχυρότερος, δε, ο ακουστικός αντίκτυπος.

Το σύστημα εξαγωγής της Milltek κάνει το GR Yaris να ακούγεται σαν το αυτοκίνητο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης κατά την εξέλιξη: το Yaris WRC! Ευτυχώς, το video δεν περιορίζεται μόνο σε ξερόγκαζα και απλά περάσματα του αυτοκινήτου, ίσα για τη βαβούρα. Στο δεύτερο μισό μπορούμε να απολαύσουμε πλάνα, από επίσκεψη του ιαπωνικού hot hatch σε track day. Εκεί όπου ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος GR-Four, παίρνοντας γωνίες που κάλλιστα θα μπορούσαν να ανήκουν σε πλασάρισμα ειδικής διαδρομής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ! Τέλος, απλά να αναφέρουμε πόσο του πάνε οι χρυσαφί ζάντες (και τα ομόχρωμα γράμματα, ωραία πινελιά) σε συνδυασμό με το μαύρο χρώμα του αμαξώματος…

 

Get it on Google Play Download on the App Store