Για αυτό χρειάζονται τα χειμερινά ελαστικά (+video)

O χειμώνας έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα, καθότι τον νιώθουμε κυριολεκτικά στο πετσί μας. Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα, τα οποία θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες. Μία από τις πιο απλές μεθόδους διευκόλυνσης ημών και μηχανών, είναι η τοποθέτηση χειμερινών ελαστικών.

Δείτε ακόμα: Ρώσος έβαλε κινητήρα μαχητικού jet σε BMW E30 (+video)

Έχουμε ήδη αναλύσει τα πάντα σχετικά με την σύσταση, την χρησιμότητα και δυνητικά την αναγκαιότητα αντικατάστασης των συμβατικών με χειμερινά «πατούμενα». Σήμερα θα παρακολουθήσουμε την οπτικοποίηση των συνεπειών, όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Τα πλάνα που ακολουθούν μας έρχονται από την Ρωσία. Μια περιοχή, δηλαδή, συνυφασμένη με το χιόνι και τα παγωμένα οδοστρώματα. Θα περίμενε κανείς οι οδηγοί στην ρωσική επικράτεια να είναι «μάστορες» στις μετακινήσεις τους κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, κατά τα πρότυπα των Σκανδιναβών – οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, έχουν παράδοση στα ράλλυ ακριβώς για αυτό τον λόγο. Επειδή όμως μιλάμε για Ρωσία, δεν θα μπορούσε μια κατάσταση να ακολουθεί τις τετριμμένες νόρμες του υπόλοιπου κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Στη Ρωσία έτσι μαθαίνεις να μην μιλάς στο κινητό όταν οδηγείς (+video)

Ο ιδιοκτήτης μιας Porsche 911 (997) Turbo βρέθηκε σε έναν χιονισμένο δρόμο, ο οποίος μάλιστα είναι σχετικά καθαρός. Βέβαια εκεί είναι που γίνεται πιο ύπουλος, καθώς υπάρχει πάγος που δεν φαίνεται ενώ και οι ροδιές δυσχεραίνουν το έργο οδηγών και αυτοκινήτων. Το γερμανικό sportscar διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα τετρακίνησης, όμως δίχως τα ανάλογα ελαστικά ή αλυσίδες να το αξιοποιήσουν γρήγορα μετατρέπεται σε υπερπολυτελές έλκηθρο.

https://www.facebook.com/MarchettinoYouTube/videos/10160023847820035/

Get it on Google Play Download on the App Store