«Γρήγορος» με Porsche τσακίζει ποδηλάτη (+video)

Η προσπέραση είναι μια διαδικασία που κρύβει πολλούς κινδύνους. Οι οποίοι αυξάνονται εκθετικά, όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν. Οι επαρχιακοί δρόμοι είναι από τα πιο σεσημασμένα σημεία, καθώς πολλοί οδηγοί είτε κάνουν το έγκλημα να προσπεράσουν σε στροφή, είτε υπολογίζουν λάθος μια από τις πολλές παραμέτρους (ταχύτητα απέναντι διερχόμενου οχήματος, απόσταση μέχρι την δυνατότητα επαναφοράς στο ρεύμα και Σία). Ο χειριστής μια Porsche 991 GT3, τα έκανε όλα λάθος.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε τα πρόστιμα για παράνομη προσπέραση;

Όπως βλέπουμε από την dash cam ενός αυτοκινήτου, που αργότερα αποδείχθηκε πως είναι Hyundai Santa Fe, ένας ποδηλάτης κάνει την προπόνησή του σε έναν ορεινό δρόμο της Κολομβίας. Η διπλή συνεχής διαγράμμιση στο οδόστρωμα υποδηλώνει πως απαγορεύονται οι προσπεράσεις και από τα δυο ρεύματα, οπότε αναγκαστικά το ποδήλατο πηγαίνει «καρότσα» την κυκλοφορία. Ο οδηγός του Santa Fe αντιδρά φυσιολογικά και δείχνει υπομονή. Αυτός μιας λευκής 911 GT3, αντίθετα, είναι βιαστικός. Θέλει να αμολήσει τα 482-500 άλογα (αναλόγως χρονολογίας) του ατμοσφαιρικού εξακύλινδρου boxer των 3.8 ή 4 λίτρων (αντίστοιχα και αναλόγως χρονολογίας). Αν ήξερε πώς να το κάνει, το πιθανότερο είναι να μην είχε συμβεί το παραμικρό. Ο συγκεκριμένος, όμως, μόνο «πιλότος» δεν είναι.

Εκτός του ότι επιχειρεί να προσπεράσει μαζί με άλλο αυτοκίνητο -επίσης 911 GT3- και λίγα μέτρα πριν από στροφή, για κάποιο λόγο κάνει δεξιά πολύ πριν ολοκληρωθεί το προσπέρασμα. Στο βίντεο βλέπουμε τον οδηγό της κόκκινης Porsche να κινείται αριστερά, προκειμένου να είναι σίγουρος πως δεν θα έχει επαφή με τα οχήματα που προσπερνάει. Αυτός της λευκής ενδεχομένως να μην είχε δει καν τον ποδηλάτη και να έκοψε δεξιά, νομίζοντας πως έχει αφήσει πίσω του το SUV. Το γεγονός πως η σφοδρότητα της σύγκρουσης ξήλωσε τον αριστερό τροχό του Hyundai, φανερώνει πόσο μεγάλο λάθος έκανε. Το οποίο πλήρωσε στο μεγαλύτερο βαθμό, ο άτυχος αθλούμενος.

https://www.facebook.com/Blogaraje/videos/10158417586226210/

Σε άλλο video από προηγούμενο σημείο και διαφορετικό αυτοκίνητο, κάνει ακριβώς το ίδιο ο οδηγός μιας μαύρης 991 Carrera. Επίσης προσπερνάει σε σημείο που αντενδείκνυται (την διαγράμμιση ούτως ή άλλως την έχουν «γραμμένη») και επίσης χτυπάει το αυτοκίνητο στα δεξιά, υπολογίζοντας λάθος. Ως φαίνεται, ο μόνος που ξέρει τι του γίνεται -πάντα εν μέσω παρανομίας και επικίνδυνης οδήγησης- είναι ο οδηγός της κόκκινης GT3, που προφανώς για αυτό και είναι μπροστά.

Δείτε ακόμα: Τυφλή προσπέραση οδήγησε σε συντριβή (+videos)

Get it on Google Play Download on the App Store