H απόλυτη μονομαχία: Civic Type R vs GR Corolla (+video)

Οι Ιάπωνες μάς έχουν χαρίσει δυο από τα πιο «καυτά», ποθητά και πωρωτικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Honda Civic Type R και Toyota GR Corolla θρέφουν το μάτι, μιλάνε στην ψυχή και εξασφαλίζουν ολική ανάταση στον οδηγό, αποτελώντας παράλληλα δυο από τους μεγαλύτερους μπελάδες για supersport ή supercar κατασκευές.

Στη μεταξύ τους σύγκριση, κάθε «σαμουράι» έχει τα δικά του προτερήματα στο χειρισμό των όπλων του. Το Civic Type R είναι ισχυρότερο και ελαφρύτερο, το GR Corolla τετρακίνητο. Αμφότερα με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και 0-100 χλμ./ώρα στην περιοχή των 5,5 δλ. (λίγο πάνω το Honda, λίγο κάτω το Toyota), αλλά σημαντικά υψηλότερη τελική για το «Τάπερ» ελέω κόφτη στο κορυφαίο GR (275 χλμ./ώρα αντί 230). Το Corolla, ωστόσο, έχει και το πιο σκληροπυρηνικό Morizo Edition να «καθαρίζει» όπου ζορίζεται το απλό μικρομεσαίο της Gazoo Racing.

Το Morizo ανατρέπει τη ζυγαριά υπέρ του σε σχέση με το Type R, έστω οριακά (1.445 κιλά αντί 1.446, -45 συγκριτικά με το GR Corolla), χάρις στην αφαίρεση των πίσω καθισμάτων. Παράλληλα έρχεται πιο κοντά στον αμεσότερο ανταγωνιστή σε θέμα ισχύος, κερδίζοντας 30 Nm (400 Nm και 304 άλογα ο τρικύλινδρος 1.6 τούρμπο, 420 Nm και 320 άλογα ο 2.0 VTEC Turbo στις αμερικανικές προδιαγραφές). Σημαντικότερο όλων, είναι πολύ ταχύτερο στο 0-100 χλμ./ώρα: στα 4,92 δλ. το τοποθετούν ανεξάρτητες μετρήσεις! Παρόλα αυτά, το Civic Type R μόνο εύκολη λεία δεν είναι, ακόμα και από στάση. Πάμε να δούμε τι γίνεται μεταξύ τους τόσο εκεί, όσο και εν κινήσει.

Get it on Google Play Download on the App Store