Η 911 Carrera S συνετίζει τις Corvette και Supra (+video)

Η Porsche 911 Turbo S έχει κυριαρχήσει σε κάθε μάχη που έχει δώσει, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε. Και το «πελατολόγιο» είναι εξόχως ακριβοθώρητο, περιλαμβάνοντας μέχρι τις McLaren 720SLamborghini Aventador SVJ και Ferrari 812 Superfast. Από ό,τι φαίνεται πάντως, οι κόντρες είναι σπεσιαλιτέ γενικά των 911, όχι μόνο της κορυφαίας.

Διαβάστε επίσης: H Porsche 911 Turbo S ρίχνει στην 918 Spyder! (+video)

Η βασική Carrera έκοψε τον «βήχα» της Mercedes-AMG A45 S, σε μία αναμέτρηση μάλιστα που θεωρητικά μειονεκτούσε. Η μεγαλύτερη Carrera S κλήθηκε να διευθετήσει τις διαφορές με Corvette και Toyota Supra, ούσα κάπου ενδιάμεσα από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών. Ο 3λιτρος twinturbo boxer των 3.8 λίτρων αποδίδει 450 ίππους και 529 Nm ροπής, νούμερα που την τοποθετούν πάνω από τον επίσης εξακύλινδρο και 3λιτρο -αλλά εν σειρά- της Supra (387 ίπποι και 499 Nm για την Αμερική), αλλά ξεκάθαρα κάτω από τον ατμοσφαιρικό 6.2 V8 της ‘Vette (502 ίπποι και 637 Nm).

Όλα με αυτόματα κιβώτια 8 ταχυτήτων (διπλού συμπλέκτη σε 911 και Chevy, κλασικό στο Toyota), launch control και πίσω κίνηση, προϊδεάζουν για ένα συγκλονιστικό ντέρμπι – τουλάχιστον μεταξύ Carrera και Corvette, καθώς το ιαπωνικό sportscar είναι το ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Κάτι που επαληθεύεται πανηγυρικά μόλις τα 3 αυτοκίνητα εκκινούν, καθώς μετά από μερικά μέτρα η Supra ήδη μετράει καρότσες. Αμερική και Γερμανία μάχονται για την πρωτιά, όμως το Τσουφενχάουζεν δεν δέχεται αμφισβήτηση από το Ντιτρόιτ.

Δείτε ακόμα: Το GT-R «διδάσκει» Corvette και AMG GT 63 S (+video)

Η 911 περνάει την γραμμή τερματισμού τουλάχιστον 2 μήκη μπροστά από το κορυφαίο Chevrolet, το ισοπεδώνει στις ρεπρίζ, όμως στον γύρο πίστας σημειώνει χρόνο κατά 0,8 δλ. αργότερο. Όπως διευκρινίζουν οι Αμερικανοί πάντως, τα ελαστικά ήταν αρκετά φθαρμένα.

Δείτε επίσης: M8 625hp ταπεινώνει GT-R 630hp, GTC4 Lusso 690hp

Get it on Google Play Download on the App Store