Η νέα BMW M2 καίει λάστιχο (+video)

Μπορεί να πει κάποιος ό,τι θέλει για την εμφάνιση της νέας BMW M2, η οποία είναι μια από τις πιο διφορούμενες «Μπέμπες» των τελευταίων ετών – κι αυτό, την ώρα που έχουν παρουσιαστεί μοντέλα όπως η XM. Για την ικανότητά της να πυρπολεί τα πίσω ελαστικά της, όμως, δεν χωράει κουβέντα.

Η G87 είναι η ισχυρότερη M2 που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, καθώς ο S58 3.0λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος twinturbo παράγει 459 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 550 Nm στις 2.650-5.870 σ.α.λ., έχοντας τον κόφτη στις 7.200 σ.α.λ. Τα νούμερα ισοδυναμούν με αύξηση 49 ίππων και 50 Nm συγκριτικά με την προηγούμενη M2, τοποθετώντας τη νέα M2 πάνω και από την προηγούμενη CS, των 450 ίππων. Με τόση δύναμη παραπάνω, δεν προκαλεί έκπληξη ότι η νέα M2 είναι επίσης ταχύτερη από ποτέ. Με το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,1 δλ. (4,4 δλ. η αντίστοιχη προηγούμενη), ενώ με το 8άρι αυτόματο ο χρόνος πέφτει στα 3,9 δλ. (4,2 δλ. η προηγούμενη αυτόματη, με το 7άρι διπλού συμπλέκτη) και ξεπερνά τη CS F87 κατά 0,1 δλ.

Όπως όλες οι BMW M, όμως, έτσι και στη M2 οι επιδόσεις με τους εμπρός τροχούς στην ευθεία, αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος των δυνατοτήτων/προτεραιοτήτων του αυτοκινήτου. Το σύστημα M Drive Professional. Αυτό προσφέρει δυνατότητες τηλεμετρίας (που περιλαμβάνουν μέχρι και αναλυτή drift) και δυνατότητα παραμετροποίησης όλων των λειτουργιών, όπως το τιμόνι, οι αναρτήσεις, η χαρτογράφηση του κινητήρα, τα προγράμματα οδήγησης, τα στάδια παρέμβασης του traction control και το ποσοστό «κλειδώματος» του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού Active M Differential. Όλα, για να απολαμβάνει ο οδηγός (και οι θεατές) πλάνα όπως τα παρακάτω.

Get it on Google Play Download on the App Store