Ηφαίστειο η Lamborghini Huracan Sterrato (+video)

Η Lamborghini συνεχίζει τη σειρά video «Beyond the Concrete» («Πέρα από το τσιμέντο») για τη Huracan Sterrato, ενδεχομένως με το πιο εντυπωσιακό όλων. Αυτή τη φορά η σκληροτράχηλη Lambo δεν επιδεικνύει τις εκτός δρόμου αρετές σε ένα οποιαδήποτε μέρος, αλλά στην Αίτνα! Το ενεργό ηφαίστειο της Σικελίας, που ταυτόχρονα είναι το μεγαλύτερο και ψηλότερο ενεργό της Ευρώπης.

H Sterrato βγάζει γούστα στις κατάμαυρες πλαγιές της Αίτνας, επιδιδόμενη σε drift που είναι αρκετά κυριολεκτικά «φωτιά και λάβα»! Οι ιαχές του ατμοσφαιρικού V10 στις 8.000 σ.α.λ. αναμειγνύονται ιδανικά με τα «ηφαιστειογενή» πλασαρίσματα της Huracan, που θυμίζουν σε πειστικό βαθμό γωνίες και περάσματα ράλλυ. Τα LED στον προφυλακτήρα επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά τους μέσα στο σκοτεινό τοπίο, αν και οι Ιταλοί θα μπορούσαν να έχουν ανάψει επίσης τη μπάρα στην οροφή. Η εμφάνιση, εξάλλου, διατηρεί πλείστα όσα στοιχεία της προ διετίας πρωτότυπης Sterrato, με τις προστατευτικές ποδιές, τους α λα WRC πρόσθετους προβολείς μπροστά, τα μικτά ελαστικά, τις προσθήκες στα φτερά και, φυσικά, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος κεντρίζουν πάσα βλέμμα.

Από τεχνικής σκοπιάς, η Huracan Sterrato φέρεται να έχει φαρδύτερα μετατρόχια κατά 40 χλστ. και μεγαλύτερη διαδρομή στην ανάρτηση κατά 47 χλστ., ανεβάζοντας το κενό από το έδαφος στα 174 χλστ. Επίσης θα πρέπει να περιμένουμε ενισχυμένα διαφορικά και διαφορετικό λογισμικό στο 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, προκειμένου να ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας με τις απαιτήσεις της εκτός δρόμου οδήγησης. Ο 5.2 V10, τέλος, θα παραμείνει στα 640 άλογα και τα 600 Nm της τετρακίνητης EVO. Υπομονή μέχρι 1η-3η Δεκέμβρη για τεχνικά χαρακτηριστικά, όταν θα παρουσιαστεί επίσημα, καθώς οι πρώτες φωτογραφίες είναι ήδη «στον αέρα».

Get it on Google Play Download on the App Store