Ηλεκτρικά γκάζια με την κορυφαία Mustang Mach-E

Η Mach-E GT δεν είναι απλά η κορυφαία έκδοση της ηλεκτρικής Mustang. Καταρχάς αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο που έχει λανσάρει η Ford στην Ευρώπη, με 487 ίππους. Παράλληλα, τα 860 Nm είναι το υψηλότερο νούμερο ροπής όλων των εποχών που έχει εμφανιστεί σε «Μπλε Οβάλ» παραγωγής, ξεπερνώντας τα 847 Nm της πανίσχυρης Shelby GT500!

Με τέτοια δύναμη και όλους τους τροχούς στο παιχνίδι, απόρροια των ηλεκτροκινητήρων εμπρός-πίσω, τα 3,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα μόνο εντύπωση δεν προκαλούν – χρόνος που καθιστά τη Mach-E GT ως το πιο γρήγορο σε επιτάχυνση ευρωπαϊκό πενταθέσιο μοντέλο στην ιστορία της Ford! Εξοπλισμένη με την extended range μπαταρία 88 kWh, επιτρέπει επίσης στους λάτρεις της οδήγησης να ασπαστούν την ηλεκτροκίνηση με αυτοπεποίθηση, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία 500 χλμ. (βάσει WLTP), παρά τις πρωτοφανείς επιδόσεις.

Ο καταιγιστικός ρυθμός επιτάχυνσης συνοδεύεται τις νέες ζάντες των 20 ιντσών, που κρύβουν δισκόφρενα της Brembo 385 χλστ. μπροστά, και τα αποκλειστικά χρώματα Grabber Blue και Cyber Orange (το δεύτερο στη συγκεκριμένη). Η στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide είναι ειδικά ρυθμισμένη για τους ευρωπαϊκούς δρόμους, ενώ τα ελαστικά έχουν εξελιχθεί από την Pirelli αποκλειστικά για τη Mach-E GT, φτάνοντας σε διάσταση 245/45/R20. Το νέο προφίλ οδήγησης Untamed Plus είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τους οδηγούς να εξισορροπούν την ισχύ των κινητήριων μονάδων, προς επίτευξη σταθερών χρόνων κατά την οδήγηση στην πίστα.

Βεβαίως, σαν γνήσιο EV που είναι, η SUV εκδοχή της Mustang αρέσκεται στις επιταχύνσεις. Και δεν αποθαρρύνεται ούτε από κρύο, ούτε από βρεγμένο οδόστρωμα. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 4,5 δλ., παρά την ολισθηρότητα της ασφάλτου. Το 400άρι είναι υπόθεση 13,03 δλ., ωστόσο η τελική των 200 χλμ./ώρα αποδεικνύεται πιο δύσκολα επιτεύξιμο έργο. Η ένδειξη τελικά εμφανίζεται στο GPS, με το κοντέρ να δείχνει 204 χλμ./ώρα, αλλά απαιτεί αρκετή υπομονή από πλευράς οδηγού.

Get it on Google Play Download on the App Store