«Κομμάτια» με το Toyota GR Yaris στην πίστα (+video)

Ο ντόρος γύρω από το Toyota GR Yaris δεν έχει κοπάσει ακόμα, ούτε προβλέπεται να συμβεί κάτι τέτοιο σύντομα. Δεν είναι μικρό γεγονός το λανσάρισμα ενός τετρακίνητου rally replica 261 ίππων (272 στην Ιαπωνία), με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, σε μια εποχή που μόνο το Subaru WRX STI έχει μείνει να θυμίζει τις ένδοξες στιγμές των 90’s.

Δείτε ακόμα: Νέα Toyota GR Yaris RC και First Edition (+video)

Βέβαια, το γεγονός πως οι ρίζες του ιαπωνικού «όπλου» κρατάνε από WRC δεν σημαίνει πως αισθάνεται άβολα σε πίστα. Κάθε άλλο! Το έχουμε ήδη απολαύσει εν δράσει, ωστόσο τώρα θα κάτσουμε στη θέση του οδηγού και θα πάμε μια πολύ δυνατή βόλτα από μέσα. Η Toyota πραγματοποίησε την δημοσιογραφική παρουσίαση για τους εκπροσώπους του εγχώριου Ειδικού Τύπου, προσφέροντάς μας onboard πλάνα τόσο από το «μεγάλο» GR Yaris των 272 ίππων, όσο και το μικρότερο RS των 120 ίππων.

Διαβάστε επίσης: Toyota GR Yaris ή VW Polo GTI με 8.000€ λιγότερα;

To κανονικό GR Yaris (RZ) κινείται από το 3κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο 1.6 λτ. με απόδοση 272 ίππων (261 για εμάς, όπως είπαμε) και 360 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω κλασικού 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης GR-FOUR. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε λιγότερο από 5,5 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα. Το GR Yaris RS, τώρα, είναι ατμοσφαιρικό 1.500άρι, έχοντας 120 ίππους και 145 Nm ροπής να κινούν τους εμπρός τροχούς, μέσω κιβωτίου διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT.

Get it on Google Play Download on the App Store