«Κραυγές» της νέας Porsche 911 GT3 στο ‘Ring (+video)

82

Η Porsche επιμένει ατμοσφαιρικά για την επόμενη γενιά της 911 GT3 και σήμερα παίρνουμε μια απολαυστική γεύση από το soundtrack, μέσα από το «σπίτι» της εταιρίας: το θρυλικό Nurburgring!

Το Nordschleiffe αποτελεί το μόνιμο πεδίο δοκιμών όχι μόνο της Porsche, αλλά του συνόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι Γερμανοί έκαναν ένα διάλειμμα προκειμένου να επισκεφτούν τη Μόντσα, όμως το μεγαλύτερο κομμάτι των εντατικών δοκιμών δεν θα μπορούσε παρά να διεξάγεται στα 21 χιλιόμετρα της «Πράσινης Κόλασης». Τα οποία πλημμυρίζουν από το ουρλιαχτό της 992 GT3, με το μοτέρ-αντίσταση στα τούρμπο να στροφάρει μέχρι τις 9.000 σ.α.λ.!

Δείτε ακόμα: «Λέιζερ» η νέα Porsche 911 Turbo S (+video)

Μπορεί να φαντάζει οξύμωρο για μια εταιρία που έβαλε τούρμπο ακόμα και στις βασικές Boxster/Cayman – 911, λανσάροντας παράλληλα την ηλεκτρική Taycan, να επιμένει ατμοσφαιρικά. Όμως ο προγραμματισμός του Τσουφενχάουζεν είναι ευφυώς απλός: τούρμπο, υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα στην πλειοψηφία της γκάμας, ώστε να υπάρχει «κάβα» CO2 για τις Cayman GTS/GT4 και τις 911 GT3/GT3 RS! Η νέα έκδοση της τελευταίας, δε, αναμένεται να αποτελέσει το αποκύημα της ατμοσφαιρικής απόδοσης στα χρονικά της Porsche.

Διαβάστε επίσης: Αθάνατη Porsche 911 Turbo με 1,25 εκατ. χλμ.!

Η απόδοση αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, με τον 4λιτρο boxer να φημολογείται έντονα πως ανεβαίνει στα 4.2 λίτρα. Ο boxer των 4.194 κ.εκ. χρησιμοποιείται στην αγωνιστική RSR και αποδίδει μάξιμουμ 515 ίππους, όντας ωστόσο φιμωμένος από περιορισμούς κανονισμών στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Στις εκδόσεις δρόμου δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι τα 530-550 ίππους. Αν κρίνουμε από την ηχητική υπόκρουση, πάντως, έχουμε να κάνουμε με έπος!