Λασποκόντρες με Wrangler, G-Class και Defender

Mercedes G-Class, Land Rover Defender και Jeep Wrangler αποτελούν διαχρονικά, συνώνυμα των εκτός δρόμου οχημάτων. Από τη δεκαετία του 80 (το 1979 παρουσιάστηκε το G-Wagen, το ’83 το Defenfer, το ’86 το Wrangler) τα τρία τους «οργώνουν» δάση και βουνά, αλλά και το ένα το άλλο, στη μάχη για την ανάδειξη του κορυφαίου off roader. Πέρα από κορυφαίο, ποιο είναι πιο γρήγορο;

Αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει το carwow, βάζοντας τα τρία «εργαλεία» να λύσουν τις διαφορές τους σε μια λασπωμένο τερέν και μια σειρά από δοκιμασίες, προς ανάδειξη τόσο του καλύτερου, όσο και του ταχύτερου. Ξεκίνημα με dragster σε ανηφόρα. To Defender αποδίδει 240 ίππους και 430 Nm από τον 2λιτρο ντίζελ, η G-Class 286 άλογα και 600 Nm από τον εξακύλινδρο εν σειρά ντίζελ των 2.9 λίτρων, ενώ το Wrangler είναι το μοναδικό βενζινοκίνητο, με 272 ίππους και 400 Nm από τον 2λιτρο τούρμπο. Στα συστήματα τετρακίνησης επιλέχθηκαν οι κοντές σχέσεις και το κλείδωμα των διαφορικών, με τη Mercedes να παίρνει τη νίκη για «μια τρίχα» μπροστά από το Land Rover.

Στη συνέχεια αναμετρήθηκαν στο ακριβώς αντίστροφο: κατάβαση, όπου κερδίζει ο πιο αργός. Εδώ οι όροι αναστράφηκαν, με το Jeep να κερδίζει και την G-Class να τερματίζει τρίτη. Το Defender σταθερά στη δεύτερη θέση. Οι δοκιμασίες περιλάμβαναν επίσης ελευθερία άρθρωσης, γωνίες προσέγγισης-αποφυγής και περάσματα από εξαιρετικά δύσκολα σημεία. Ποιος κέρδισε; Ιδού η απάντηση.

Get it on Google Play Download on the App Store