Lucid Air ταπεινώνει Tesla Plaid & Bugatti Chiron (+video)

Bugatti Chiron και Tesla Model S Plaid έχουν συνηθίσει να κάνουν ό,τι θέλουν στις κόντρες. Τώρα, όμως, υπάρχει καινούργιος σερίφης στην πόλη, που λένε κι οι Αμερικανοί. Ή νέος δερβέναγας, στη δική μας καθομιλουμένη. Και μιλάμε φυσικά για το Lucid Air Sapphire.

Η κορυφαία έκδοση του σαουδαραβικού ηλεκτρικού εξελίχτηκε με έναν και μόνο σκοπό: να κάνει «θρύψαλα» τα ρεκόρ του Model S Plaid, σε ευθεία και στροφές. H τρικινητήρια διάταξη (δυο πίσω – ένας εμπρός) σηματοδοτεί μια σειρά από ιστορικά στοιχεία απόδοσης. Οι 1.200 συνδυαστικοί ίπποι δεν το καθιστούν απλά ως το ισχυρότερο ηλεκτρικό σεντάν όλων των εποχών, αλλά ως το πιο δυνατό τετράθυρο παραγωγής όλων των εποχών ανεξαρτήτως κινητήρα! Αριθμός που επίσης το τοποθετεί σχεδόν 200 ίππους παραπάνω από το Model S Plaid (1.020 ίπποι).

Παρόλα αυτά, ο αριθμός αυτός δεν είναι αρκετός για να ξεπεράσει την ιπποδύναμη της Bugatti Chiron Pur Sport. Η πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του γαλλογερμανικού hypercar δίνει στον οδηγό 1.500 ίππους και 1.600 Nm, ευγενική προσφορά του 8.0 W16 quadturbo κτήνους που φωλιάζει στο κέντρο. Τα νούμερα φαίνονται να είναι με το μέρος της Bugatti, καθώς ξεπερνά τα δυο ηλεκτρικά τόσο σε άλογα όσο και ροπή (1.420 Nm το Tesla, δεν ανακοινώνεται για το Lucid), ούσα παράλληλα ελαφρύτερη (2.018 κιλά έναντι 2.189 κιλά στο Model S Plaid και 2.449 στο Sapphire). Όπως παντού και πάντα, όμως, όταν έχουμε να κάνουμε με αναμέτρηση όπου εμπλέκονται EVs, ο τρόπος είναι αυτός που κάνει την τεράστια διαφορά.

Ακαριαία παροχή ισχύος και επιτάχυνση, δίχως ανάγκη για στροφάρισμα και περιττές διακοπές για αλλαγές σχέσεων. Κάπως έτσι, η Chiron Pur Sport μετατρέπεται από αριθμητικό φαβορί σε κατ’ ουσία αουτσάιντερ, αφήνοντας Plaid και Sapphire να αλληλοκεραυνοβοληθούν. To τέλος της αναμέτρησης βρήκε το Lucid να πανηγυρίζει, έχοντας ολοκληρώσει το 400άρι σε 9,1 δλ. (ρεκόρ όλων των εποχών για αυτοκίνητο παραγωγής) και ταχύτητα εξόδου στα 251 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store