Μαύρος σίφουνας VW Corrado 1.9 TDI 300 PS (+video)

Τα νέα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα παλαιότερα σε κάθε επίπεδο, όπως σε απόδοση, λειτουργία κινητήρα, θόρυβο, αλλά και ρύπανση. Τα παλιά ντίζελ έβγαζαν μαύρα ντουμάνια από τις εξατμίσεις τους, ενώ τα καινούργια είναι άοσμα και… άκαπνα.

Δείτε ακόμα: Ποια τεχνολογία της Porsche είχε το VW Corrado;

Όταν μάλιστα πρόκειται για να ένα βελτιωμένο παλιό ντίζελ, το οποίο προορίζεται για κόντρες, η ατμόσφαιρα γίνεται χειρότερη ακόμα και από εξάτμιση παλιού φορτηγού η λεωφορείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το VW Corrado που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο να κοντράρεται με ισχυρά βενζινοαίματα αλλά και ντιζελοκίνητα μοντέλα, μεταξύ των οποίων κάποια βλέπουν το μαύρο καπνό του και άλλα όχι.

Σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο, ο μαύρος σίφουνας – Corrado, εφοδιάζεται με το γνωστό 1.9 TDI κινητήρα, αλλά με ανεβασμένη απόδοση στους 300 ίππους και ροπή στα 600 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και σίγουρα θα σπινάρει εύκολα ακόμα και εν κινήσει με «μεγάλη» ταχύτητα στο κιβώτιο.

Δείτε ακόμα: Νέο VW Corrado βασισμένο στο νέο Golf

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Corrado από το εργοστάσιο δεν βγήκε ποτέ με κινητήρα πετρελαίου, αλλά μόνο με μηχανικά σύνολα βενζίνης. Στη βάση (από πλευράς ισχύος) βρίσκονταν ο 2.0 λτ. των 116 ίππων, ενώ στην κορυφή ο 2.9 λτ. VR6 με τους 190 ίππους.

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο το δυνατό ντίζελ Corrado να ντουμανιάζει τον κόσμο:

Get it on Google Play Download on the App Store