Mercedes V-Class 585 ίππων «ψάχνεται» (+video)

Οι Mercedes δεν είναι άγνωστη ποσότητα στους αγώνες dragster. Υπάρχουν πανίσχυρες AMG με αποδόσεις – επιδόσεις που ξεπερνούν supercars και δημιουργούν ανασφάλειες σε hypercars. Εδώ, όμως, δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια βελτιωμένη E63 S ή Black Series, αλλά με ένα «φονικό» V-Class!

Για να είμαστε ακριβείς, έχουμε να κάνουμε με AMG. Απλά, σε εκτέλεση van. Η GAD Motors πήρε ένα V 250d, αφαίρεσε τον 2λιτρο ντίζελ των 190 ίππων και 440 Nm, έκανε το ίδιο με το σύστημα μετάδοσης, και τοποθέτησε ολόκληρο το σύνολο από την Aston Martin DBX! Ο 4.0 V8 twinturbo, παρέα με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+ φροντίζουν πλέον για την κίνηση του V-Class, η οποία περισσότερο σε εκτοξεύσεις παραπέμπει. Προκειμένου να προσαρμοστούν στο πλαίσιο μοτέρ, κιβώτιο και τετρακίνηση, οι Γερμανοί αναγκάστηκαν σε προσεκτικές μετατροπές και χρήση custom εξαρτημάτων, ειδικά σχεδιασμένων για το συγκεκριμένο Mercedes. Κατά πολλές έννοιες, δηλαδή, είναι πιο πολύ πιο ξεχωριστό από την ίδια, την Aston Martin.

Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως θα δούμε πως το 585 ίππων πουλμανάκι της Mercedes στήνει «καβγάδες» με BMW M5 Competition, Toyota Supra MKIV, Corvette, ακόμα και McLaren 720S! Βέβαια στους περισσότερους -αν όχι όλους- χάνει, αλλά και μόνο το γεγονός ότι ένα mini bus μπορεί και στέκεται δίπλα σε τέτοιες κατασκευές, καταδεικνύει το μέγεθος του επιτεύγματος. Το μεταλλαγμένο V-Class περνάει τη γραμμή του χιλιομέτρου με την ταχύτητα σταθερά στην περιοχή των 230 χλμ./ώρα, έχοντας για καλύτερη επίδοση τα 235,22 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store