Μπορεί να αντισταθεί η Aston DBX στην Urus; (+video)

Η Lamborghini Urus γενικά αντίπαλο δεν έχει. Είτε της βάζεις αντίπαλο SUV, είτε supercar, το αποτέλεσμα συνήθως είναι το ίδιο: νίκη για την ιταλική υπερταχεία. Μόνο από τις αδελφές της, Huracan και Aventador, έχει γνωρίσει την ήττα. H Aston Martin DBX φιλοδοξεί να τους μοιάσει.

Δείτε ακόμα: Η 911 Turbo διαλύει GT-R 660HP και M8 625HP (+video)

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, δεν ξεκινάει καλά. Μπορεί να ματσάρει την Urus σε κυβισμό και τούρμπο (αμφότερες 4.0 V8 twinturbo), όμως αποδίδει 550 ίππους και 700 Nm100 άλογα και 150 Nm λιγότερα, δηλαδή. Αν ήταν πιο ελαφριά, θα μπορούσαμε να πούμε πως τα προγνωστικά μπορεί να ανατραπούν. Όμως η DBX είναι βαρύτερη, κατά 45 κιλά (2.245 αντί 2.200). Στα χαρτιά, δεν φαίνεται να έχει ελπίδα: 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ. και τελική 291 χλμ./ώρα, έναντι 3,6 δλ. και 306 χλμ./ώρα. Όλα, λοιπόν, επαφίενται στην αντίδραση του οδηγού και το launch control. Αν αργήσει αυτός της Urus και αποδειχθεί «νίντζα» αυτός της Aston, το βρετανικό υπερ-SUV κάτι μπορεί να κάνει.

Διαβάστε επίσης: «Οργώνει» στις πωλήσεις η Lamborghini Urus

Μιλώντας για launch control, η DBX δεν διαθέτει. Οπότε, προτιμήθηκε να μην εκκινήσει με αυτό η Lamborghini. Κάπου εκεί, ξεκίνησαν οι εκπλήξεις. Η Aston Martin έφυγε καλύτερα και άνοιξε μικρή διαφορά μάλιστα, μέχρι να την μαζέψει η παραπανίσια ισχύς της Lambo και τελικά να περάσει πρώτη την γραμμή του τερματισμού, για μια «τρίχα»: 12,38 δλ. το 400άρι η Ιταλίδα, 12,52 δλ. η Αγγλίδα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση ήρθαν στα 4,29 δλ. για την Urus, αντί 4,48 δλ. της DBX. Αξιοπρεπέστατα στάθηκε το αουτσάιντερ, με τους Άγγλους του Lovecars να χαίρονται για την εμφάνιση του «συμπατριώτη» τους. Μέχρι που επαναλήφθηκε η κόντρα, με το launch control στην Urus ενεργοποιημένο. Δείτε και θα καταλάβετε

Get it on Google Play Download on the App Store