Πόσα άλογα βγάζει η Lamborghini Urus; (+video)

Πολλά έχουν ειπωθεί για την  Urus. Μεταξύ άλλων, ότι βεβηλώνει την ιστορία της εταιρίας (τα ίδια άκουγε κι η Porsche στην πρώτη γενιά της Cayenne), ότι δεν είναι πραγματική Lamborghini, ότι δεν έχει κανέναν σκοπό η ύπαρξή της και λοιπά «ευχάριστα». Ουδόλως ενδιαφέρονται βέβαια οι Ιταλοί, που βλέπουν το υπερ-SUV να τους οδηγεί από το ένα ρεκόρ πωλήσεων στο άλλο, ή όσοι την αγοράζουν.

Πέρα από την εμφάνιση, αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής για την Urus είναι η ταχύτητα. Πηγή της οποίας, εν πολλοίς, ο 4.0 V8 twinturbo. Με 650 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 850 Nm μεταξύ 2.250 και 4.500 σ.α.λ. και σε συνδυασμό με το τρίπτυχο «τετρακίνηση-8άρι αυτόματο-launch control», επιταχύνει τα 2.205 κιλά του αμαξώματος στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,6 δλ. – τα οποία, στην πραγματικότητα, έχουν κατέβει μέχρι τα 2,93 δλ. Εκτός αυτών, υπάρχει και μια τελική 305 χλμ./ώρα και παράσημα που δεν σταματούν να προστίθενται σε κόντρες, για όσους υποστηρίζουν πως δεν μιλάμε για πραγματική Lambo.

Δείτε ακόμα: Ξεκαθάρισμα υπερ-SUV στο VW Group (+video)

Μιλώντας για πραγματικότητα, θα έχετε αναρωτηθεί πόσα άλογα αποδίδει ο κινητήρας της Urus. Απάντηση που δίνει η Hennessey, σε δυναμομέτρηση που πραγματοποίησε πριν περιλάβει τον κινητήρα στις βελτιώσεις. Ο βελτιωτικός οίκος από το Τέξας δεν ανακοινώνει πόσα άλογα θα παράγει το πακέτο για τον θηριώδη «Ταύρο», όμως η ονομασία HPE 850 δεν μας αφήνει με την απορία. Η Urus έχει ήδη φτάσει κοντά στα 1.000 άλογα από την HGP, οπότε βάσει δυνατοτήτων μοτέρ και ιστορικού της Hennessey, τα 850 άτια κρίνονται μέχρι συγκρατημένος στόχος.

Διαβάστε επίσης: Πήρε Lamborghini με το επίδομα του κορωνοϊού!

Πριν από όλα αυτά, η δυναμομέτρηση. Πόση ισχύ παράγει ο 4λιτρος διτούρμπινος V8; Σύμφωνα με τα ράουλα των Αμερικανών, 546 ίππους και 821 Nm στους τροχούς. Κάτι που σημαίνει πως στο στρόφαλο, η Urus αποδίδει τουλάχιστον όσα δηλώνει η Sant’Agata, με έντονη επιφύλαξη για ακόμα μεγαλύτερη δύναμη.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει το Mitsubishi Evo X; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store