Ξεκαθάρισμα υπερ-SUV στο VW Group (+video)

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται σε «πόλεμο εξοπλισμών» στα SUV. Οι μάχες που δίνονται για τους επιμέρους τίτλους είναι ομηρικές: ταχύτερο, ισχυρότερο και πάει λέγοντας. To VW Group διεκδικεί κάθε έναν μόνο του, καθώς διαθέτει 4 από τα ταχύτερα και ισχυρότερα της αγοράς – αλλά, κατά περίπτωση, και όλων των εποχών!

Δείτε ακόμα: Fiat Coupe 590 ίππων τα βάζει με το VW Group (+video)

Audi RS Q8, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus και Porsche Cayenne Turbo μοιράζονται πολλά στοιχεία. Στην προκειμένη όλα έχουν κάτω από το καπό τον ίδιο 4λιτρο V8 twinturbo, πλην Bentayga. Η Bentley έχει τον 6.0 W12 twinturbo, όμως η απόδοση και των 4 είναι κοντά. Στην κορυφή βρίσκεται η υβριδική Cayenne Turbo S E-Hybrid, με τον V8 να αποδίδει 550 ίππους και να συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, για το συνολικό αποτέλεσμα των 680 ίππων και 900 Nm. Η Urus ακολουθεί με 650 άλογα και 850 Nm, η 12κύλινδρη Bentley βρίσκεται στην τρίτη θέση με 608 ίππους και 900 Nm, ενώ το Audi είναι η πιο οικονομική επιλογή μεν, με 600 ίππους και 800 Nm δε.

Δείτε επίσης: «Εμφύλιος» μεταξύ Lamborghini Urus και Huracan (+video)

Αν και η φράση «χαμηλό βάρος» δεν ταιριάζει σε κανένα, η Lamborghini είναι αυτή που την προσεγγίζει περισσότερο με 2.200 κιλά. Το RS Q8 είναι στο +100 (2.315), η Bentayga πλησιάζει τους 2,5 τόνους (2.440 κιλά) και η Porsche τους ξεπερνά (2.565), απόρροια των μπαταριών και του ηλεκτρικού μοτέρ.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το ισχυρότερο SUV στον πλανήτη!

Θεωρητικά, Urus και Cayenne θα δώσουν τον υπερ πάντων αγώνα για την πρωτοκαθεδρία στο VW Group. RS Q8 και Bentayga θα διαγωνιστούν για την 3η θέση και την αποφυγή της τελευταίας. Πρακτικά ένα αυτοκίνητο παίρνει όλες τις αναμετρήσεις, εκτός από μια ρεπρίζ. Υποψιάζεστε ποιο είναι…

Get it on Google Play Download on the App Store