Mitsubishi Evo 8 «διδάσκει» Audi RS 3 (+video)

Το Audi RS 3 δεν είναι άγνωστο με τις κόντρες. Τουναντίον, αποτελεί έναν από τους συχνότερους συμμετέχοντες καθώς τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές: βαρβάτο τούρμπο μοτέρ, σύστημα τετρακίνησης, launch control και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με ταχύτατες αλλαγές. Μήπως, όμως, «απλώνεται» περισσότερο από όσο πρέπει;

Δείτε επίσης: Audi RS 3 900 ίππων «αφανίζει» τους πάντες (+video)

Το ασημί Sedan που βλέπουμε, έχει τον πεντακύλινδρο 2.5άρη TFSI αναβαθμισμένο στα 800 από 400 άλογα, διαθέτει ημισλικ ελαστικά και αναβαθμισμένο λογισμικό στο 7άρι S tronic. Ως τετράθυρο, αναζητά αντίστοιχο αντίπαλο. Είναι σε θέση να «πουλήσει τρέλα» σε έναν θρύλο, όπως το Mitsubishi Lancer Evo 8; Τα Evo μπορεί να σχεδιάστηκαν με βάση τις στροφές και τις ειδικές διαδρομές, όμως η αντοχή των μηχανικών μερών και η «δίψα» του 4G63 για βελτίωση συνέβαλλε στο χτίσιμο του μύθου και μέσα από τις ευθείες. Εκατοντάδες Evo στον πλανήτη ξεπερνούν τα 1.000 άλογα, με τη χώρα μας να απολαμβάνει το προνόμιο της κορυφής των 2.000-2.600 ίππων (αναλόγως ρύθμισης) χάρις στο «κτήνος» της Extreme Tuners. Με λίγα λόγια, το Mitsubishi δεν είναι για πολλά.

Δείτε ακόμα: Ελληνικό Mitsubishi Lancer Evo «πυροβολεί» (+video)

Το συγκεκριμένο φτάνει επίσης τους 800 ίππους. Θεωρητικά, λογίζεται ως ισοδύναμο του Audi. Βλέποντας τα «μπαλόνια» που έχει για ελαστικά, όμως, μαζί με το αλεξίπτωτο και το roll cage, καταλαβαίνεις ευθύς αμέσως πως μιλάμε για μια απόλυτα στοχευμένη κατασκευή. Η αφαίρεση κάθε τι περιττού τοποθετεί τη βελόνα της ζυγαριάς στα 1.315 κιλά. Το RS 3 είναι πάνω από 200 κιλά βαρύτερο (1.542) και ελπίζει στις ταχύτερες αλλαγές του S tronic (5άρι χειροκίνητο το Evo). Το κακό με την ελπίδα, όμως, είναι πως κάποια στιγμή πεθαίνει. Στην προκειμένη, μόλις ο οδηγός του ιαπωνικού «όπλου» αφήνει τον συμπλέκτη στην εκκίνηση.

Δείτε επίσης: Mitsubishi Lancer Evo κάθε γενιάς οργιάζουν (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store