Mugen S2000 τα είδε όλα στο ‘Ring (+video)

Όταν μία πίστα φέρει παρατσούκλι που περιλαμβάνει την λέξη «κόλαση», καταλαβαίνουμε πώς αντιμετωπίζει αυτοκίνητα και οδηγούς. Η «Πράσινη Κόλαση» του Nordschleiffe είναι η πιο επικίνδυνη πίστα στον κόσμο, όπως διαπιστώνουν οδηγοί καθημερινά. Μεταξύ αυτών, ένας με Mugen S2000.

Διαβάστε επίσης: Κολασμένο και συλλεκτικό Mugen Civic Type R

Το roadster της Honda είναι διαβόητο για τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτεί. Η πίστα του Nurburgring πασίγνωστη για τις κακιές στιγμές που μοιράζει, από το πουθενά και δίχως καμία προειδοποίηση, για 21 ολόκληρα χιλιόμετρα. Μέχρι ενός σημείου, τα πράγματα για το S2K και τον οδηγό του πήγαιναν μια χαρά. Προσεκτικά και με λογική –για ‘Ring- ταχύτητα, ελέω νοτισμένου οδοστρώματος. Η διαφορά φαίνεται από το Golf R32 που περνάει «σίφουνας» το S2000. Και τα δύο, ωστόσο, δεν ήξεραν τι τα περίμενε μερικές στροφές αργότερα.

Δείτε ακόμα: Chevrolet Corvette ZR1 σώθηκε στο πάρα τσακ!

Στη μέση του δρόμου υπήρχαν συντρίμμια από τη μοτοσικλέτα κάποιου άτυχου αναβάτη. Άλλοι μοτοσικλετιστές είχαν σταματήσει για να βοηθήσουν. Ο οδηγός του Golf πρόλαβε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο εγκαίρως. Αυτός του Honda επίσης σταμάτησε, αλλά αφού πρώτα του έφυγε η ψυχή.

Διαβάστε επίσης: Έλληνες με S2000 και RX-7 κυνηγιούνται στο Ring!

Τη στιγμή που πάτησε το φρένο μέσα στη στροφή, ενόσω το κοντέρ έδειχνε 130+ χλμ./ώρα, η ουρά του S2000 αυτονομήθηκε. Το «μπαμ» έφτασε μια ανάσα από το να συμβεί, ωστόσο για καλή τύχη του ίδιου αλλά και των υπολοίπων που βρίσκονταν στο σημείο, το τετακέ οδήγησε μόνο σε μια επαφή με τη μπαριέρα – και, φυσικά, την ανάλογη τρομάρα

Get it on Google Play Download on the App Store