Ο οδηγός-ντροπή των BMW (+video)

Οι ανωριμότητες και πάσης φύσεως οδηγικές ανοησίες δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ. Όμως ακόμα και σε αυτές, υπάρχει ιεραρχία. Συναντάμε φιλότιμες προσπάθειες, υπερεκτιμήσεις ικανοτήτων -οδηγού και αυτοκινήτου-, αλλά και επίδειξη απλής, αγνής ανικανότητας. Μια φουκαριάρα BMW 5 E39 έπεσε θύμα του τελευταίου σκέλους.

Τα πλάνα που θα παρακολουθήσουμε προέρχονται από underground event στις Η.Π.Α., με κόντρες, drift, burnouts και λοιπές παρανομίες σε δημόσιους δρόμους. Για να είμαστε ακριβείας, κάποιες από αυτές τις προσπάθειες έγιναν σε πάρκινγκ. Δεν τέθηκαν σε κίνδυνο άλλοι οδηγοί, δηλαδή. Μόνο οι παριστάμενοι, που στεκόντουσαν όπου και όπως να είναι. Μέσα σε όλους, ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι μιας σαμπανιζέ E39 φρόντισε να κάνει όλους τους οδηγούς BMW, να κρύβουν τα πρόσωπά τους από ντροπή και απελπισία.

Δείτε ακόμα: Έκανε μαγκιές και διέλυσε το νέο Honda Civic του

Αυτό που ήθελε να πετύχει, ήταν φαινομενικά απλό: donuts, σβούρες, καμένο λάστιχο, επιφωνήματα από το κοινό. Για αυτή τη μανούβρα, το μόνο που χρειάζεται είναι να «κόψεις» τέρμα το τιμόνι και να πατήσεις τέρμα το γκάζι. Θεωρητικά, η ισχύς του κινητήρα και οι πίσω τροχοί θα αναλάβουν τα υπόλοιπα. Πρακτικά, αν δεν υπάρχει περίσσιο γκάζι και μπλοκέ διαφορικό, η κατάληξη ενδέχεται να καταλήξει viral.

Δείτε ακόμα: Οδηγός Mustang μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο

Στην προκειμένη, ο φίλτατος χειριστής του βαυαρικού τιμονιού δεν υπολόγισε –μπορεί και να μην γνώριζε καν- τα παραπάνω. Πράγματι, τον βλέπουμε να στρίβει εντελώς το τιμόνι και να πατάει τέρμα το γκάζι. Κάτω από το καπό, όμως, δεν υπάρχει ο V8 της M5 ή έστω της 545i. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν μιλάμε ούτε για τον 3.0λιτρο 6κύλινδρο των 231 ίππων της 530i. Περισσότερο για 528i φαίνεται, από ό,τι προλαβαίνουμε να διακρίνουμε στο πορτμπαγκάζ, αν και η κάμερα που τρέμει δεν βοηθά στο ελάχιστο.

Διαβάστε επίσης: Πήρε φωτιά το πρώτο νέο Genesis G80 (+video)

Όπως και να ‘χει, ο οδηγός της κατάφερε να κάνει δυο φορές το ίδιο πράγμα: πάτησε τέρμα το γκάζι, δίχως να υπολογίζει το ελεύθερο διαφορικό. Αντί η ροπή να μεταφερθεί στον εξωτερικό τροχό και να περιστρέψει το αυτοκίνητο, όπως θα γινόταν με μπλοκέ, εδώ απλά σπίναρε τον εσωτερικό και έστειλε την 5άρα ευθεία. Την πρώτη φορά, βρήκε τοίχο. Τη δεύτερη, συρματόπλεγμα. Για καλή του τύχη, τουλάχιστον πρόλαβε να φρενάρει και να περιορίσει στο ελάχιστο τη δύναμη της επαφής. Πάντως, σκόρπισε ατελείωτο γέλιο. Από το 9.35 έως το 10.20 τα ωραία.

Δείτε ακόμα: Διέλυσε το κιβώτιο της BMW M2 σε αλλαγή (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store