Οι μαχητές της πόλης στην πίστα (+video)

Αναμετρήσεις με sportscars και supercars κυκλοφορούν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, στο διαδίκτυο. Η είδηση έγκειται σε κάποιο video που να μας δείχνει αυτοκίνητα πέραν των κλασικών κατηγοριών, να μάχονται προφυλακτήρα με προφυλακτήρα για το καλύτερο πλασάρισμα στην πίστα. Να είναι καλά το Best Motoring, που δεν περιορίζεται στα τετριμμένα.

Το πασίγνωστο ιαπωνικό show δεν διστάζει να βάζει στην Tsukuba οτιδήποτε κινείται σε τέσσερις τροχούς. Τα αυτοκίνητα πόλης εννοείται παίρνουν την ευκαιρία τους, δίχως καν να πρόκειται για τις κορυφαίες εκδόσεις. Εδώ έχουμε τα μοντέλα που απευθύνονται στην πλειονότητα του αγοραστικού κοινού. Αυτά που πετυχαίνουμε ή οδηγούμε καθημερινά, στις δαιδαλώδεις «σερπατίνες» των αστικών δρόμων. Φερ’ ειπείν, στη θέση του Swift Sport -που θα βλέπαμε κανονικά- συναντάμε το 1.200άρι των 91 ίππων. Αντί του Abarth, βρίσκουμε το Fiat 500 με τον 1.4λτ. των 95 ίππων. Το VW Polo GTI παίρνει ρεπό και αναλαμβάνει το 1.2 TSI των 105 ίππων, όντας παράλληλα το ισχυρότερο της παρέας.

Το 1.200άρι Nissan Micra με τους 80 ίππους, το Honda Jazz 1.33λτ. 100 PS και το άγνωστο σε εμάς Toyota Passo, επίσης με κινητήρα 1.33 λίτρων αλλά στα 95 άλογα,  και κλείνουν το 6θέσιο grid (όλα προηγούμενης γενιάς). Όλα τα ιαπωνικά εφοδιάζονται με κιβώτιο CVT, την ώρα που τα δυο ευρωπαϊκά διαχωρίζουν τις θέσεις τους: 5άρι ημιαυτόματο το 500, 7άρι DSG το Polo. Το γερμανικό σουπερμίνι, μάλιστα, έχει όλες τις συνθήκες υπέρ του: το ισχυρότερο μοτέρ, το πιο προηγμένο κιβώτιο και τον «Drift King» Keichi Tsuchiya στο τιμόνι. Υπάρχει πιθανότητα να ανατραπούν τα προγνωστικά;

Get it on Google Play Download on the App Store