Όταν η Integrale συνάντησε το Impreza STI (+video)

Οι rally replicas ποτέ δεν έφυγαν από τα όνειρα των petrolheads. Ούτε όταν το WRX STI έχασε το όνομα «Impreza» κι έμεινε να κρατάει μόνο του ολόκληρο το φορτίο των αναμνήσεων, αλλά και την κληρονομιά μιας κατηγορίας απίστευτα ικανών αυτοκινήτων. Τον τελευταίο καιρό, πάντως, αποκτά ολοένα περισσότερη παρέα.

Δείτε ακόμα: Ελληνική Lancia Delta Integrale Martini πωλείται για 129.000 ευρώ!

Η Toyota Celica GT-Four μετενσαρκώθηκε σε GR Yaris, το Mitsubishi Evo ακούγεται ότι επιστρέφει ενώ μνημειώδες comeback πραγματοποιεί η Lancia Delta Integrale, έστω σε ελαφρώς διαφορετική μορφή. Η αγάπη για την αυθεντική, όμως, δεν ξεπερνιέται. Σαν την κατακίτρινη που οδηγεί ο Tiff Needell στο Lovecars και συναντά το Subaru Impreza WRX STI 2ης γενιάς. Κάτω από το καπό της «Ιταλίδας» συναντάμε τον φημισμένο 2λιτρο 16βάλβιδο υπερτροφοδοτούμενο της Fiat, απόδοσης 215 ίππων στις 5.750 σ.α.λ. και 314 Nm ροπής στις 2.500 σ.α.λ. Το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης, που στέλνει το 53% της ισχύος πίσω, επιτρέπουν στον οδηγό να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 6,1 δλ. και να ξεπεράσει τα 220 χλμ./ώρα τελικής.

Το Impreza, παρότι αποδυναμωμένο σε σχέση τόσο με τον προκάτοχο όσο και τα μεταγενέστερα μοντέλα, αποδίδει 265 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 343 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Ισχύς που καταλήγει στους τέσσερις τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητο κιβωτίου και του συστήματος τετρακίνησης Symmetrical All Wheel Drive, επιταχύνοντας το ιαπωνικό σεντάν στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,7 δλ. και φτάνοντάς το σε μια τελική της τάξης των 248 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Subaru Impreza «γαζώνει» Lamborghini (+video)

Φυσικά δεν μιλάμε για απευθείας σύγκριση. Πώς θα μπορούσαμε, όταν τα δυο αυτοκίνητα χωρίζονται από μια δεκαετία. Τέτοια απολαυστικά video έχουν ένα και μόνο σκοπό: την έκρηξη νοσταλγίας. Καλυφθείτε, λοιπόν

Get it on Google Play Download on the App Store