Παιχνίδια στην άμμο με την αφρόκρεμα των αγροτικών

Τα pick ups συμμετέχουν αρκετά συχνά σε κόντρες. Και γιατί να μην το κάνουν; Δύναμη έχουν, εξελιγμένα μοτέρ και συστήματα τετρακίνησης έχουν, πολύ κόσμο αφορούν.

Οι Νοτιοαφρικανοί του CAR Buyers Guide πήραν τα δημοφιλέστερα αγροτικά και τα έβαλαν να λύσουν τις διαφορές τους, στην άμμο. Ford Ranger και VW Amarok προηγούμενης γενιάς, Great Wall P-Series, Isuzu D-Max, JAC T8, Mazda BT-50, Mahindra Pickup, Mitsubishi L200, Nissan Navara και Toyota Hilux ξεχύθηκαν στην αμμουδιά, με σκοπό την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα -αναγκαστικά, λόγω συνθηκών- 200 μέτρα.  Το πιο αδύναμο είναι το D-Max, που διαθέτει 136 άλογα και 320 Nm από τον 2.5άρη ντίζελ κινητήρα. Στο εντελώς άλλο άκρο το Amarok, με 258 άλογα και 580 Nm από τον 3.0 V6 twinturbo πετρελαιοκινητήρα.

Μια διαφορά που δεν γίνεται να μακιγιαριστεί ούτε από την επιφάνεια, ούτε από το μικρό μήκος της ευθείας. Το VW ξεμακραίνει από την εκκίνηση κιόλας, όπου θεωρητικά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποιο ζήτημα με το σπινάρισμα. Isuzu, Toyota, Great Wall και JAC μένουν κατευθείαν πίσω, μονομαχώντας για την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Μπροστά, το Ranger (2.0λτ., 190 άλογα, 420 Nm) έβαλε όση πίεση μπορούσε στο Amarok, καταφέρνοντας παράλληλα να διατηρηθεί ελάχιστα μπροστά από το Mazda BT-50 (3.0λτ., 190 άλογα, 450 Nm).

Get it on Google Play Download on the App Store