Με βάση το Nissan Navara το επόμενο Mitsubishi L200;

To σημερινό Mitsubishi L200 βρίσκεται στην αγορά από το 2014, κι ας μην του φαίνεται. Το εκτεταμένο facelift του 2019 μπορεί να άλλαξε εντελώς το παρουσιαστικό και να αναβάθμισε τους κινητήρες, όμως ουσιαστικά πρόκειται για το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε πριν 8 χρόνια. Οι Ιάπωνες εργάζονται στην εξέλιξη της επόμενης, 6ης γενιάς, του δημοφιλούς του pick up, πιθανόν μαζί με τη Nissan.

Προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται, ωστόσο το επόμενο L200 (ή Triton, ή Fiat Fullback, ή Ram 1200, αναλόγως αγοράς) συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να εξελίσσεται από κοινού με το νέο Navara, που επίσης κυκλοφορεί εδώ και μια 8ετία (facelift το 2020). H τριμερής Renault-Nissan-Mitsubishi πράγματι ετοιμάζει πολλά μοντέλα βασισμένα σε κοινές πλατφόρμες, συνεπώς το σενάριο για αδελφικές σχέσεις μεταξύ νέων L200-Navara είναι πέρα για πέρα βάσιμο. Εξάλλου το ίδιο παράδειγμα ακολούθησαν Ford και VW, με τα νέα Ranger και Amarok αντίστοιχα.

Το Kolesa.ru παρουσίασε την ψηφιακή του οπτική επί του θέματος, προσαρμόζοντας το εμπρός εμπρός μέρος του Outlander στα δεδομένα του L200. Πίσω οι αλλαγές είναι μικρότερες και περιορίζονται σε ελαφρύ ανασχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων, την ώρα που η συγγένεια με το Navara δεν κρύβεται στο σχήμα της καμπίνας και τις ζάντες. Το αυτοκίνητο αρχικά ήταν προγραμματισμένο για ντεμπούτο φέτος, όμως η πανδημία έφερε πίσω την εξέλιξη και καθυστέρησε την πρεμιέρα του νέο L200 για τις αρχές του 2023. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και το Navara.

Get it on Google Play Download on the App Store