Porsche και Ferrari δεν κάνουν καλά το Tesla Plaid (+video)

Το Tesla Model S Plaid δεν σηκώνει το παραμικρό αστείο όταν μιλάμε για ταχύτητα και κόντρες. Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών στο 400άρι ήταν μέχρι πρόσφατα. Χρειάστηκαν οι σχεδόν 2.000 ίπποι του Rimac Nevera για να ξεπεραστεί, οπότε ακόμα κι αν δεν έχεις δει ποτέ το Plaid εν δράσει καταλαβαίνεις μόνο από αυτό, για τι απαύγασμα επιτάχυνσης πρόκειται.

Παρόλα αυτά, συχνά-πυκνά βρίσκονται τολμηροί που το προκαλούν. Η Ferrari SF90 Stradale το έχει επιχειρήσει αρκετές φορές, όλες με το ίδιο αποτέλεσμα. Η Porsche 911 Turbo S έχει καταδικάσει σχεδόν όλους τους αντιπάλους της, αλλά μέχρι τώρα δεν τα είχε βάλει με το Model S των 1.024 ίππων και 1.400 Nm. Τα προγνωστικά είναι σαφή: αδιαφιλονίκητο φαβορί το Tesla, διεκδικητής υπό προϋποθέσεις (βλέπε κακή εκκίνηση από το Model S ή υπερθέρμανση μπαταρίας) η SF90, απόλυτο αουτσάιντερ η 911 Turbo S. Η διαφορά στην ισχύ, εξάλλου, είναι τέτοια που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στην Porsche (650 άλογα και 800 Nm από τον 3.8 twinturbo εξακύλινδρο boxer).

To plug-in υβριδικό σύνολο της ισχυρότερης Ferrari παραγωγής στα χρονικά είναι πολύ πιο κοντά σε ιπποδύναμη, με 1.000 ίππους από τον 4.0 V8 twinturbo και τους 3 ηλεκτροκινητήρες. Συν τοις άλλοις έχει και αυτή ρεύμα να της δίνει ακαριαία απόκριση, τουλάχιστον στην εκκίνηση. Ταυτόχρονα είναι σημαντικά ελαφρύτερη, με 1.570 κιλά αντί 2.162. Τότε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει έστω μια νίκη; Γιατί δεν είχε συμβεί αυτό που έγινε, στην πρώτη κόντρα του carwow (και αναφέραμε πιο πάνω):  «ύπνος» του οδηγού στο Model S Plaid, κατά τη διάρκεια της εκκίνησης. Τόσο βαθύς εν προκειμένω, που το Tesla έμεινε πίσω και από την Porsche. Στη συνέχεια κατάφερε να μαζέψει την 911 Turbo S, αλλά έμεινε οριακά πίσω από τη Ferrari.

Στις άλλες δυο αναμετρήσεις όμως, ο οδηγός του Tesla είχε το νου του. Και εκεί φάνηκε το πόσο ανώτερης κλίμακας είναι η επιτάχυνσή του, ακόμα και συγκριτικά με δυο εκ των ταχύτερων τετράτροχων παραγωγής που έχουμε δει ποτέ.

Get it on Google Play Download on the App Store