Πως παράγεται η νέα BMW Σειρά 3 (+video)

Η πρεμιέρα της νέας Σειράς 3 ήταν το γεγονός της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Σήμερα η BMW μας δείχνει τον τρόπο που κατασκευάζει την 7η γενιά του best seller μοντέλου στην ιστορία της, με την προσοχή στην λεπτομέρεια του ελέγχου ποιότητας να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Δείτε ακόμα: Νέα BMW Σειρά 3 Μ Performance «πνιγμένη» στο ανθρακόνημα

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε να παίρνει μορφή μπροστά στα μάτια μας είναι η 330i, με τον 2λιτρο διτούρμπινο των 258 ίππων κάτω από το καπό της, ο οποίος είναι ικανός να την επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,8 δλ., να την φτάσει μέχρι τα 250 χλμ./ώρα της ηλεκτρονικά περιορισμένης τελικής ταχύτητας και να επιβαρύνει τον οδηγό για όλα αυτά με 5.8 λίτρα/100 χλμ μέσης κατανάλωσης. Πέρα από το συγκεκριμένο μοτέρ, η νέα 3αρα θα διατίθεται αρχικά με τον 2λιτρο TwinPower ντίζελ των 190 ίππων και 400 Nm ροπής σε δυο εκδόσεις: την κλασική πισωκίνητη 320d και την τετρακίνητη 320d xDrive. Στην πρώτη περίπτωση τα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,8 δλ. ενώ στην δεύτερη 1 δέκατο αργότερα (και οι δυο με το 8αρι αυτόματο, στην πισωκίνητη υπάρχει η δυνατότητα για 6αρι χειροκίνητο). Η μέση τιμή της κατανάλωσης εντυπωσιάζει, με 3,5 λίτρα/100 χλμ. για την 320d και 3,7 λίτρα για την 320d xDrive.

Διαβάστε επίσης: BMW: «Έχουμε τους καλύτερους ντίζελ της αγοράς»

Εκεί που εστιάζουν περισσότερο οι Βαυαροί, κάτι που φαίνεται και από τα video της γραμμής παραγωγής, είναι η μείωση του βάρους κατά 55 κιλά, με την παράλληλη αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου κατά 50%, έχοντας επίσης εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση που αποδεικνύεται από τον συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,23 – μία από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο, ανεξαρτήτου κατηγορίας.

Get it on Google Play Download on the App Store