Πόσο κλέβει το κοντέρ της Lambo Murcielago; (+video)

Τα κοντέρ είναι γνωστό ότι «κλέβουν». Άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο, όλα όμως δείχνουν παραπάνω χιλιόμετρα από όσα κινούμαστε στην πραγματικότητα. Τους λόγους, τους έχουμε αναλύσει διεξοδικά. Και από την εξαίρεση δεν ξεφεύγουν ούτε τα supercars, επιπέδου Lamborghini Murcielago.

Δείτε ακόμα: Lamborghini Urus κάνει bullying στο Audi RS 6 (+video)

Ο 12κύλινδρος «Ταύρος» παρουσιάστηκε το 2001 και λογίζεται από πολλούς ως η τελευταία Lamborghini της παλιάς σχολής. Αποκλειστικά τετρακίνητη μεν (30-70 κατανομή ισχύος), αλλά βάναυση, δύστροπη και αιτούμενη σοβαρά χέρια για να μην καταλήξει σκραπ. Με 580 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. από τον ατμοσφαιρικό 6.2 V12 και «αντρικό» 6άρι χειροκίνητο (υπήρχε και 6άρι ημιαυτόματο, όπως αυτής που θα παρακολουθήσουμε), ήθελε 3,8 δλ. για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση και δεν σταματούσε να επιταχύνει πριν τα 330 χλμ./ώρα. Αυτή είναι η επίσημη τελική. Το πόσα δείχνει το κοντέρ, άλλο θέμα.

Διαβάστε επίσης: Πώς κρατιέται Lamborghini Huracan με 303.000 χλμ.;

Όπως θα διαπιστώσουμε στο κατατοπιστικότατο video του AutoTopNL, η βελόνα του ταχύμετρου παρουσιάζει υπερβάλλοντα ζήλο. Όταν ο οδηγός χαρεί πως έπιασε 300 χλμ./ώρα, έρχεται το GPS να τον προσγειώσει στην πεζή πραγματικότητα των 266 χλμ./ώρα! Για να φτάσει τα 300 χλμ./ώρα στην πραγματικότητα δηλαδή, το υπεραισιόδοξο κοντέρ θα πρέπει να δείξει κάπου στα 340 χλμ./ώρα! Ο οδηγός δεν φτάνει ποτέ σε αυτό το σημείο, περιοριζόμενος στα 283 χλμ./ώρα. Την ίδια ώρα, στα δεξιά του πίνακα οργάνων η ένδειξη αναφέρει 320 χλμ./ώρα – απόκλιση που αγγίζει τα 40 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store