Πόσο ταχύτερο είναι το νέο Ford Ranger V6; (+video)

Η 4η γενιά Ranger εμφανίζεται ισχυρότερη από ποτέ, ξεπερνώντας με το Raptor για πρώτη φορά τα 300 άλογα και φτάνοντας σε κάποιες αγορές μέχρι τα 400! Η Ford δεν έκανε εκπτώσεις στα άλογα του δημοφιλούς pick up της, προικίζοντάς το με μια γκάμα πανίσχυρων κινητήρων βενζίνης, αλλά φυσικά και ντίζελ.

Ο 2.0 Bi-Turbo EcoBlue είναι γνωστός από το απερχόμενο Raptor, παράγοντας 213 ίππους και 500 Nm. Η πρωτοκαθεδρία του πετρελαίου, ωστόσο, ανήκει πλέον στον 3.0λτ. V6 twinturbo Power Stroke, που τροφοδοτεί όλους (ή μόνο τους πίσω) τους τροχούς με 250 ίππους και 600 ολόκληρα Nm ροπής. Ξεκάθαρα πλεονέκτημα ισχύος για το μεγαλύτερο Ranger, που καθιστά την όποια κόντρα μεταξύ τους ενδιαφέρουσα μόνο από πλευράς διαφοράς. Πόσο ταχύτερο είναι, δηλαδή, το V6 από το άλλοτε κορυφαίο 2.0λιτρο.

Στην προκειμένη, το XLT έχει μια εύνοια απέναντι στο ισχυρότερο Wildtrack. Το βρεγμένο τερέν, όσο να είναι, δυσκολεύει κάπως το πέρασμα της περισσότερης δύναμης, δημιουργώντας ελπίδες για ντέρμπι. Τα μετρητικά όργανα, ωστόσο, έχουν αντίθετη άποψη πριν καν στηθούν τα δυο Ranger δίπλα-δίπλα. Το 2.0λιτρο, στο καλύτερο πέρασμά του, θέλει 9,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα. Το 3.0λιτρο, στο χειρότερό του, 8,6 δλ.! Βλέπουμε, δηλαδή, ότι κατευθείαν δημιουργείται ένα κενό που οριοθετείται, κατ’ ελάχιστο, στα 1,1 δλ. Η καλύτερη προσπάθεια του Wildtrack ήταν στα 8,2 δλ., οπότε δεν τίθεται ιδιαίτερο ζήτημα σύγκρισης. Χρόνος μάλιστα που στέκεται εξαιρετικά κατά μόνας, καθώς το οδόστρωμα είναι μούσκεμα. Σε στεγνό άνετα μπορούμε να περίμενουμε αρκετά από 8,0 δλ. για το 100άρι.

Η κόντρα των δυο Ranger επαλήθευσε στο ακέραιο τα προγνωστικά. Το μαύρο pick up δεν προβληματίστηκε σε κανένα σημείο (ούτε καν στην εκκίνηση) από το πορτοκαλί, επικυρώνοντας την ανωτερότητά του.

Get it on Google Play Download on the App Store