Πυρ και μανία οι Bugatti Chiron SS 300+ (+video)

Πριν από δυο χρόνια, μια μαύρη-πορτοκαλί Bugatti Chiron συγκλόνισε το έδαφος της αυτοκίνησης όταν έγινε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που ξεπέρασε τα 490 χλμ./ώρα. Ήταν τότε που άνοιγε για τα καλά η κουβέντα των 500 χλμ./ώρα, για τετράτροχα που μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά στους δημόσιους δρόμους. Σήμερα, οι πρώτες Super Sport 300+ έχουν πάρει το δρόμο για τους ευτυχείς κατόχους τους.

Δυο από τις πρώτες 8 που κατασκευάστηκαν, ταξίδεψαν μέχρι την Αμερική. Και η υποδοχή που τις περίμενε, αρμόζει άνετα σε άνοιγμα rock συναυλίας ή αγώνα WWE. Οι Αμερικανοί, εξάλλου, είναι «μανούλες» στα θεάματα. Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών είναι σταρ, με το καλωσόρισμα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού να περιλαμβάνει εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, με την πυροσβεστική stand by για παν ενδεχόμενο.

Η Chiron Super Sport 300+ αποδίδει 1.600 ίππους από τον 8λιτρο τετρατούρμπινο W16 κινητήρα και χρησιμοποιεί ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG με μακρύτερες σχέσεις, σε σχέση με την απλή Super Sport. Στο εμπρός μέρος συναντάμε νέο splitter και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα με επιπλέον πτερύγια, ενώ τα φτερά φέρουν στρογγυλές εσοχές και μια σχισμή πίσω από τους τροχούς, προς ομαλοποίηση της ροής του αέρα. Η εμφανέστερη διαφορά εντοπίζεται στο πίσω μέρος, το οποίο έχει επιμηκυνθεί κατά 250 χλστ. και επίσης συμβάλλει στην ομαλότερη διέλευση των ριπών του ανέμου, ενώ ο μεγαλύτερος διαχύτης -που επέβαλε την κάθετη τοποθέτηση των εξατμίσεων- φροντίζει για την παροχή κάθετης δύναμης.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 30 κομμάτια, με κάθε ένα να κοστολογείται στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store