Skoda Target ταπεινώνει Ferrari 458 Italia! (+video)

Το Skoda Target έγινε ευρέως γνωστό ως «Porsche 911 του φτωχού», ελέω πισωμήχανης διάταξης. Φυσικά, ουδέποτε κόντραρε το sportscar από το Ίνγκολσταντ σε επιδόσεις και χαρακτήρα, όμως όσοι το έχουν οδηγήσει αναγνωρίζουν πως πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο αυτοκίνητο. Προσοχή στο χαρακτηρισμό: όχι «γρήγορο». Ευχάριστο.

Ένα Target στην Πολωνία, όμως, δεν σηκώνει διακρίσεις. Θέλει να το αποκαλούν γρήγορο. Και προκειμένου να πείσει άπαντες, συμμετέχει σε αγώνες dragster όπου τα βάζει με όλα: BMW 330d xDrive, Honda Civic VTi, ακόμα ακόμα Ford GT40 και Ferrari 458 Italia! To σοκαριστικό είναι πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, περνάει πρώτο τη γραμμή του τερματισμού. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, δεν πρόκειται για εργοστασιακό δείγμα.

Δείτε ακόμα: Όταν το Skoda Target τα έβαζε με το Audi Quattro (+video)

Κάτω από το καπό, που υπό κανονικές συνθήκες είναι πορτμπαγκάζ, συναντάμε έναν βαρέως βελτιωμένο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.289 κ.εκ. Όταν το Target -ή 130 σε άλλες αγορές- έβγαινε από τη γραμμή παραγωγής, απέδιδε 58 ίππους. Στην αγωνιστική μορφή, έφτανε τους 130. Σε αυτή που βλέπουμε, μετά την προσθήκη τούρμπο και την αντικατάσταση των περισσότερων σωθικών, έχει φτάσει στα 245 άλογα και τα 333 Nm ροπής! Η ισχύς καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητο κιβωτίου και μπλοκέ διαφορικού, έχοντας να κινήσει μόλις 830 κιλά. Μπορεί, λοιπόν, τα 245 άτια να φαίνονται λίγα, όμως σε συνδυασμό με το μικρό βάρος δίνουν την εντυπωσιακή αναλογία των 3,38 κιλών/ίππο!

Διαβάστε επίσης: Hyundai Accent «καταστρέφει» BMW M5! (+video)

Ενδεικτικά -και ουδόλως συμπτωματικά- η Ferrari 458 Italia των 570 ίππων και 1.565 κιλών, παρουσιάζει αναλογία 2,74 κιλών/ίππο. Ένα πλεονέκτημα, που σε περίπτωση κακής εκκίνησης και μικρής ευθείας πάει περίπατο. Όπως συνέβη στο κλείσιμο του video, και αφού το Target Turbo είχε κερδίσει σχεδόν κάθε κόντρα που έβαλε (μεταξύ των οποίων, μια αυτοκρατορική κόντρα στην ισοδύναμη Octavia RS και ένα ντέρμπι με Ford GT MK1), όπου η «τετράθυρη 911 εκ Τσεχίας» έκανε την 458 να μετανιώσει που άφησε το Μαρανέλο!

Δείτε ακόμα: Opel Kadett τα βάζει με M3, RS 6 και R8! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store