Skoda Yeti με μοτέρ από Audi RS 3 κυκλοφορεί κι «οπλοφορεί» (+videos)

Υπάρχουν αυτοκίνητα που διατυμπανίζουν τις επιδόσεις και την δύναμή τους. Υπάρχουν και κάποια που δεν το  «φωνάζουν», αλλά τα καταλαβαίνεις πως δεν είναι να τα προκαλείς. Και υπάρχει και το συγκεκριμένο Skoda Yeti.

Δείτε ακόμα: Τι γίνεται με την επόμενη Skoda Octavia RS;

Όποιος ψιλιαστεί από τις 19αρες ζάντες και τον ήχο της εξάτμισης, έχει καλώς. Διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα crossover που θα εξακοντιστεί από δίπλα του και θα χαθεί στον ορίζοντα σε χρόνο dt. Το λευκό Yeti δεν έχει κάποιον 1.400αρη TSI ή 2λιτρο TDI κάτω από το καπό του, αλλά τον 2.5αρη TFSI του προηγούμενου Audi RS 3. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα 370 άλογα του εργοστασίου δεν έφταναν στον ιδιοκτήτη του, οπότε απευθύνθηκε στην Revo ώστε να εξοπλίσει τον υπερτροφοδοτούμενο 5κυλινδρο με ένα 2ο στάδιο βελτίωσης, που περιλαμβάνει τον αντίστοιχο επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου. Η ισχύς έχει ανέβει στους 430 ίππους και από ό,τι φαίνεται στο video, έχει μετατρέψει το τσέχικο crossover σε «βολίδα».

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα λέτε να βγάζει αυτό το Skoda Superb;

Νούμερα επιδόσεων δεν υπάρχουν, αλλά το αντίστοιχο RS 3 απαιτούσε 4,3 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και σταματούσε να επιταχύνει στα 280 χλμ./ώρα (με την χρήση του προαιρετικού Performance Pack, που μετατοπίζει τον ηλεκτρονικό περιοριστή από τα 250 χλμ./ώρα). Με δεδομένο ότι τα δυο αυτοκίνητα είναι κοντά σε βάρος (λίγο πάνω από τα 1.500 κιλά έκαστο) και μοιράζονται την μετάδοση και το κιβώτιο (7αρι DSG), αλλά το Yeti έχει 60 ίππους περισσότερους, δεν αποκλείεται το μικρομεσαίο Skoda να είναι ταχύτερο από τον πολύ πιο πλούσιο και πολυδιαφημισμένο «αδερφό» του.


Get it on Google Play Download on the App Store