Σώσιμο εκατομμυρίων με Aston Martin Valkyrie (+video)

Πολλές φορές έχουμε δει πώς καταλήγει μια υπερ-κατασκευή, αν βρεθεί στα λάθος χέρια. Για αλλαγή, η Aston Martin Valkyrie θα μας δείξει τι συμβαίνει όταν στη λάθος στιγμή, δώσει εντολές ένα σωστό ζευγάρι από άνω άκρα.

Το βρετανικό hypercar βρέθηκε στην πίστα του Silverstone, μάλλον για τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης. Εκεί παρίστατο και ο εργοστασιακός οδηγός της Mercedes-AMG σε αγώνες αντοχής, Άνταμ Χριστοδούλου. Ο Ελληνοβρετανός οδηγός βρισκόταν στο pit wall, προκειμένου να απαθανατίσει το καταιγιστικό πέρασμα της «Βαλκυρίας» στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, σε όλο το μεγαλείο των 1.160 ίππων του μανιώδους 6.5 V12. Η έξοδος από την τελευταία στροφή, όμως, είχε άλλα σχέδια…

Η ταχύτερη και ισχυρότερη Aston Martin παραγωγής «έσπασε» την πρόσφυση με το πίσω μέρος, φέρνοντας τον οδηγό της προ εκπλήξεως. Το ανάποδο τιμόνι ήταν αρκετό για να γλιτώσει το τετακέ, όχι όμως και τα περαιτέρω παρατράγουδα. Η τροχιά της Valkyrie είχε ήδη βάλει πλώρη προς τον τοίχο, όταν ήρθε η υπερδιόρθωση για να την στρέψει προς τα εκεί με την ουρά. Κατόπιν μπόλικης τρομάρας και ακόμα περισσότερης τύχης, το hypercar των 3 εκατομμυρίων ευρώ τη γλίτωσε πάρα πολύ φθηνά, ξύνοντας το τσιμέντο με τα μετόπισθεν. Σίγουρα αποκόμισε ζημιές από την επαφή, αρκετών χιλιάδων ευρώ μάλιστα (όλα από ανθρακονήματα και εξωτικά υλικά), αλλά δεν συγκρίνεται με το τι θα είχε πάθει αν «έσκαγε» στο τοιχίο.

Get it on Google Play Download on the App Store