Σωτήριο Volvo σε σύγκρουση με ελάφι 400 kg (+video)

Η σύγκρουση είναι μια κατάσταση που όλοι οι οδηγοί απεύχονται, ενώ μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, από εκεί που δεν το περιμένουν. Το να δεις ένα αυτοκίνητο μπροστά σου να φρενάρει θα προλάβεις να επιβραδύνεις, και αν όχι, τότε σε ένα καινούργιο μοντέλο θα βοηθήσει η αυτόνομη πέδηση. Στην περίπτωση όμως που ξαφνικά πεταχτεί ένα ζώο, ενδέχεται ούτε το εν λόγω σύστημα να καταφέρει να αντιδράσει και να συμβεί το μοιραίο.

Όταν μάλιστα αναφερόμαστε σε σκανδιναβικές χώρες, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο των ατυχημάτων με ελάφια. Όπως συνέβηκε στον οδηγό ενός Volvo S60 2.0 D3 του 2011, ο οποίος προσέκρουσε με ταχύτητα 110 χλμ./ώρα σε ένα ελάφι βάρους 400 κιλών. Για καλή τους τύχη οι επιβάτες γλίτωσαν, όμως το πανέμορφο θηλαστικό μάλλον δεν τα κατάφερε.

Παρόλη τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, το σουηδικό αυτοκίνητο άντεξε πάρα πολύ, αφού όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο οι εμπρός κολόνες δεν λύγισαν και μόνο το καπό διαλύθηκε, μαζί με τον εμπρός προφυλακτήρα και το παρμπρίζ. Η καμπίνα παρέμεινε ακέραια, προστατεύοντας μαζί με όλα τα επιμέρους συστήματα ασφαλείας τους επιβαίνοντες. Άλλωστε η Volvo φημίζεται χρόνια για την υψηλή παθητική ασφάλεια των μοντέλων της, ενώ κάνει ειδικά crash test προσομοίωσης με μεγάλα ζώα.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store