Στα όρια με την νέα BMW M440i xDrive (+video)

Η νέα 4άρα άκουγε αρνητικά σχόλια πριν καν παρουσιαστεί, λόγω της αμφιλεγόμενης μάσκας με τα κάθετα τοποθετημένα «νεφρά». Ουδείς, ωστόσο, πρέπει να παραλείπει το γεγονός πως μιλάμε για BMW. Και ειδικά όταν πρόκειται για την κορυφαία –μέχρι την παρουσίαση της M4M440i xDrive, τότε τα οδηγικά αποτελέσματα είναι εγγυημένα.

Δείτε ακόμα: BMW 135i με 750 άλογα τερματίζει για πλάκα (+video)

Κάτι που διαπιστώνουμε στο ακόλουθο video, με το μέλος του Δ.Σ. της βαυαρικής φίρμας, Klaus Frohlich, να πηγαίνει «κομμάτια» στην πίστα πίσω από το τιμόνι της M440i xDrive. Παρότι τετρακίνητη, η κορυφαία 4άρα τιμά τα «γαλόνια» της πλαγιολισθαίνοντας με χάρη πισωκίνητου. Τα γκάζια αναλαμβάνει ο 3.0λιτρος TwinPower κινητήρας των 374 ίππων και 500 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ. και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη), συνεργαζόμενος με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Η νέα BMW M440i xDrive Coupe διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία, όπως και τα μοντέλα diesel. Η μίζα-γεννήτρια προσδίδει ηλεκτρική ώθηση, παράγοντας πρόσθετη ισχύ 11 ίππων για πιο δυναμικές προσπεράσεις ή εκκινήσεις.

Διαβάστε επίσης: Με πάνω από 1.000 ίππους η νέα BMW M5!

Το κοντρολάρισμα του δυναμικού αμαξώματος είναι καθήκον των ειδικών αμορτισέρ μεταβαλλόμενης απόσβεσης και του ηλεκτρονικού ελέγχου που ενσωματώνουν, στο πακέτο Adaptive M. Το πακέτο M Sport Pro, που διαθέτει η πρωταγωνίστρια μας, διατίθεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της BMW και προσθέτει στοιχεία όπως ζάντες αλουμινίου Μ 19 ιντσών, πίσω αεροτομή, σπορ ήχο στην καμπίνα και ηχοσύστημα Harman Kardon surround.

Get it on Google Play Download on the App Store