Suzuki Jimny και Mercedes G-Class λερώνουν (+video)

Δεν υπάρχει πιο αντιπροσωπευτική αναλογία επί των αυτοκινητικών δρωμένων για Δαβίδ και Γολιάθ, από την σύγκριση Mercedes G-Class και Suzuki Jimny.

Στη μια πλευρά έχουμε ένα «κατσίκι» 3,6 μέτρων και 1.135 κιλών, με έναν ατμοσφαιρικό 1.500άρη 102 ίππων και 130 Nm ροπής. Στην απέναντι γωνία, ένα «θωρηκτό» 4,6 μέτρων και 2.300 κιλών, με έναν twinturbo V6 ντίζελ 286 ίππων και 600 Nm ροπής για την έκδοση G 350 d. Με λίγα και απλά λόγια, το «νταμάρι» από τη Στουτγκάρδη είναι 2 Jimny από όποια πλευρά κι αν το εξετάσει κανείς.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Suzuki Jimny 1.5 GLX VVT 102HP

Για επιδόσεις δεν χρειάζεται να γίνει λόγος: 0-100 χλμ./ώρα σε 15 δλ. και τελική 145 χλμ./ώρα για το ιαπωνικό off roader, 7,4 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 200 χλμ./ώρα για τον απόγονο του G-Wagen. Στην άσφαλτο αυτά. Ενδεχομένως και σε πατημένο χώμα. Σε κακοτράχαλα εδάφη, όμως, το Jimny κάνει την αντεπίθεσή του. Πανάλαφρο, μαζεμένο σε διαστάσεις και ευέλικτο, κατά κάποιο τρόπο διατηρεί πλεονέκτημα έναντι του Γερμανού αντιπάλου. Φυσικά η G-Class διαθέτει εξελιγμένα ηλεκτρονικά, που ελέγχουν και παραμετροποιούν τα πάντα στα διαφορικά, το γκάζι και το σύστημα τετρακίνησης.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση γιγάντων: Το Suzuki Jimny αποχαιρετά το Lada Niva (+video)

Απλότητα και ευελιξία από τη μία, δύναμη και τεχνολογία από την άλλη. Κοινώς, και όπως αναφέραμε στην εισαγωγή, ο ορισμός του Δαβίδ εναντίον Γολιάθ σε τέσσερις τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store