Suzuki Swift 30ετίας «σπάει το κορμί του» (+video)

Οι πλαγιολισθήσεις γενικά θέλουν πίσω κίνηση και άλογα. Το δεύτερο δεν είναι τόσο προαπαιτούμενο, καθώς αν ξέρει ο οδηγός και είναι καλοστημένο το αυτοκίνητο (βλέπε Mazda MX-5) μπορούν να προκύψουν πολύ ωραίες γωνίες. Αν ο άνθρωπος στο τιμόνι είναι γνώστης, βέβαια, τότε ακόμα κι ένα Suzuki Swift 30 ετών μετατρέπεται σε drift car!

To Swift 2ης γενιάς παρουσιάστηκε το 1989 κι έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2004, ενώ σε κάποιες αγορές «τράβηξε» μέχρι το 2007. Ένα αυτοκίνητο που πρώτο μέλημα ήταν οι όσο το δυνατόν πιο ανέξοδες μετακινήσεις, η αξιοπιστία, η ευρυχωρία και η πρακτικότητα. Οι επιδόσεις αφορούσαν το GTi, αν και όπως αποδεικνύουν Ούγγροι «χεράδες», μεγάλο potential έχει και το απλό, πεντάθυρο GL. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 1.300άρης 71 ίππων, ικανός για 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 13 δλ. και τελική 162 χλμ./ώρα. Στις στροφές, ωστόσο, ρόλο παίζουν τα χέρια, το τιμόνι και το χειρόφρενο.

Με την ορθή χρήση όλων των ανωτέρω, το 30χρονο Swift GL χαρίζει καρέ που θα έκαναν ακόμα και οδηγούς BMW M3 να χάσκουν με το στόμα ανοιχτό! Άψογη μεταφορά βάρους με τέρμα ανάποδο, κρατώντας το αυτοκίνητο συνεχώς υπό γωνία και κάνοντάς σε να ψάχνεις τον πίσω άξονα για διαφορικό. Ένα πέρασμα που κοντράρει στα ίσια το απίστευτα εντυπωσιακό της BMW Compact, πριν από αυτό, και είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει σε μπροστοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store