Τα Toyota GR βάζουν στη μέση τη Deltona (+video)

Η Lancia Delta Integrale αποτέλεσε το γεννήτορα της κατηγορίας των rally replicas. Τα κάθε είδους Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza STI, Toyota Celica GT-Four και όλοι οι απόγονοι τους διατηρούν τις ρίζες τους στο 1986, όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση η Delta HF 4WD. Ένα αυτοκίνητο που αποψίλωσε τον ανταγωνισμό στο WRC, εξελισσόμενη στις Integrale Evo και κατακτώντας 7 πρωταθλήματα Κατασκευαστών και 4 Οδηγών σε διάστημα 10 ετών. Τι πιο ταιριαστό από μια συνάντηση της Ιταλίδας με τα Toyota GR Yaris (στα χρώματα της Martini μάλιστα) και Corolla, έστω κι αν τα δυο τέκνα της Gazoo Racing απορρέουν από τις τετρακίνητες τούρμπο Celica.

Το Hagerty έκανε ένα ιστορικό συγκριτικό μεταξύ των τριών, βάζοντας παράλληλα στο παιχνίδι τόσο το νέο Honda Civic Type R όσο και το VW Golf R. Τα δυο σύγχρονα rally replicas, δηλαδή, μαζί με ένα τετρακίνητο hot hatch κορυφαίου επίπεδου (αλλά όχι τόσο σκληροπυρηνικού) και το, κατά γενική ομολογία, καλύτερο μπροστοκίνητο (σύμφωνα με πολλούς, ανεξαρτήτως τύπου μετάδοσης) «καυτού χάτσμπακ». Η Deltona (κατά κόσμον Integrale Evo) δύσκολα θα μπορούσε να σταθεί κόντρα σε τέτοιο ανταγωνισμό, υπό εργοστασιακή μορφή. Η συγκεκριμένη είναι βελτιωμένη, τόσο σε ανάρτηση όσο και κινητήρα, παράγοντας κοντά στα 300 άλογα και ερχόμενη στα ίδια επίπεδα με το GR Corolla (304 ίπποι), ξεπερνώντας το GR Yaris (261 άλογα) και υπολειπόμενη λίγο συγκριτικά με τα Golf R/Civic Type R (320 και 315 ίπποι αντίστοιχα).

Η πίστα του Willow Springs φιλοξένησε 6 διαφορετικές μάχες: GR Corolla Morizo εναντίον GR Yaris, απλό GR Corolla εναντίον GR Yaris, Delta Integrale εναντίον GR Yaris (πολλή δουλειά για το «πυραυλοκίνητο» supermini), GR Corolla Morizo εναντίον Civic Type R, GR Corolla Morizo εναντίον Golf R και Civic Type R εναντίον Ferrari 458 Italia, αν και στην τελευταία μονομαχία παρών ήταν μόνο ο χρόνος του ιταλικού supercar. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, λέει ο θυμόσοφος λαός. Για αυτό, χωρίς φρουφρού και αρώματα, απολαύστε!

Get it on Google Play Download on the App Store