Τι γίνεται όταν αντιστρέψεις το διαφορικό; (+video)

98

Έχουμε δει κι έχουμε δει από το Garage54, όμως η τεχνική πρωτοτυπία που θα παρακολουθήσουμε σήμερα είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουμε δει σε video του είδους.

Δείτε ακόμα: Η ανατομία του «κτήνους» των 760 ίππων της Shelby GT500 (+video)

Ο φαλακρός ηγέτης του ρωσικού καναλιού παραγωγής ταλαιπωρίας για Lada, πήρε ένα 2013 του 1979 και έφερε κυριολεκτικά τα ίσια εμπρός. Αντέστρεψε την διάταξη του διαφορικού, ώστε οι τροχοί να κινούνται προς τα πίσω με τις κανονικές ταχύτητες και μπροστά με την όπισθεν! Μάλιστα η όλη μετατροπή είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεται κανείς, καθώς δεν χρειάστηκαν καν ρυθμίσεις στον άξονα μετάδοσης. Οπότε, το σοβιετικό σεντάν από την καρδιά του Ψυχρού Πολέμου απέκτησε 4 ταχύτητες για την όπισθεν, έχοντας την…όπισθεν για να κινείται κανονικά!

Διαβάστε επίσης: Να τι συμβαίνει όταν ρίχνεις μελάνι εκτυπωτή στο ντεπόζιτο (+video)

Το ακόμα πιο οξύμωρο στο όλο σουρεάλ εγχείρημα, είναι το γεγονός πως ενώ περίμεναν να εμφανίσει πρόβλημα η μετατροπή, τελικά όλα πήγαν καλά. Όμως ζήτημα εμφανίστηκε, από το τιμόνι! Βέβαια από ένα σημείο και μετά, που ακολούθησε κακοποίηση με το κιβώτιο στην όπισθεν και το μοτέρ στον κόφτη, η θερμοκρασία ανέβηκε και παραλίγο να στοιχίσει την ακεραιότητα του κινητήριου συνόλου.