To Audi RS e-tron GT καταδυναστεύει το R8 (+video)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το αύριο και στις κόντρες. Για την ακρίβεια, αρκετά είναι το σήμερα. Το Audi RS E-Tron GT, ας πούμε, έχει ήδη επικρατήσει απέναντι σε μονοθέσιο της ηλεκτρικής Formula 1 (Formula E)! Πόσες πιθανότητες θα δίνατε στο R8 Performance να του αντισταθεί;

Το γερμανικό υπεραυτοκίνητο, με τον ατμοσφαιρικό V10 των 5.2 λίτρων στο κέντρο, τροφοδοτεί όλους τους τροχούς με 620 άλογα και 580 Nm μέσω του 7τάχυτου DSG. To βάρος ανέρχεται στα 1.640 κιλά και οι επιδόσεις που ανακοινώνονται από την Audi, δεν είναι διόλου άσχημες: 3,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική 331 χλμ./ώρα. Ακόμα και σε σύγκριση με αυτές του RS e-tron GT, που θέλει 3,3 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα (αν και φτάνει μέχρι τα 260 χλμ./ώρα). Προσθέστε και τα σχεδόν 800 κιλά παραπάνω (2.397 συνολικά), για να πάρετε μια εικόνα στην οποία μπορεί να απεικονιστεί ως νικητής του supercar. Αλλά, όπως έχουμε δει πάρα πολλές φορές, άλλο οι αριθμοί κι άλλο η πραγματικότητα.

Το ισχυρότερο ηλεκτρικό της Audi, όπως όλα τα EVs, δεν απασχολείται από απώλειες μετάδοσης, στροφές απόδοσης ισχύος και καμπύλες ροπής. Πατάς το δεξί γκάζι και κατευθείαν, στιγμιαία και ακαριαία, «τρως» κατακούτελα 646 άλογα και 830 Nm από τους δυο ηλεκτροκινητήρες. Τα αποτελέσματα είναι έκδηλα στις κόντρες από στάση, με το R8 να μην προλαβαίνει το GT. Στις ρεπρίζ και τα φρένα πάντως, παίρνει μια άτυπη ρεβάνς.

Get it on Google Play Download on the App Store