Το νέο Civic Type R ξεμπουκώνει στην ευθεία (+video)

Δεν τίθεται θέμα για την ταχύτητα του νέου Civic Type R, που το καθιστά ως ένα από τα ταχύτερα Honda παραγωγής μέχρι σήμερα. Με διαφορά το ταχύτερο και ισχυρότερο «Τάπερ», ιδίως όταν μιλάμε για το αυτοκίνητο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Το FL5 έρχεται στη Γηραιά Ήπειρο με 329 άλογα και 420 Nm ροπής από τον 2.0λιτρο VTEC Turbo, παρουσιάζοντας αύξηση 9 ίππων σε σχέση με πριν και υψηλότερη ισχύ κατά 14 ίππους, συγκριτικά με το νέο «Τάπερ» αμερικανικών προδιαγραφών. To 0-100 χλμ./ώρα ανακοινώνεται στα μόλις 5,4 δλ., ξεπερνώντας κατά 0,3 δλ. το προηγούμενο Limited και θέτοντας ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής της Honda, που δεν λέγεται NSX! Βελτίωση έχουμε και στην τελική ταχύτητα, η οποία φτάνει πια τα 275 χλμ./ώρα και ξεπερνά κατά 3 χλμ./ώρα το FK8, παρότι το βάρος έχει αυξηθεί ελαφρά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο (+40 κιλά, 1.430 στο σύνολο).

Οι άνθρωποι του Motorsport Magazine πήραν στα χέρια τους την τελευταία γενιά Type R, πήγαν σε έναν άδειο αεροδιάδρομο και το άφησαν να ξεμπουκώσει, δείχνοντας παράλληλα την έφεσή του στη συλλογή χιλιομέτρων/ώρα. Παρά τις σχετικά υγρές συνθήκες και την επιφυλακτικότητα του οδηγού στην εκκίνηση, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ήρθαν σε 5,7 δλ. και τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε 20,6 δλ., με το 0-1000 μέτρα να καλύπτεται σε 24,8 δλ. και το ταχύμετρο να δείχνει σε εκείνη τη στιγμή 232 χλμ./ώρα. Είτε λόγω μήκος διαδρόμου (πιθανότατα) είτε επειδή μέχρι εκεί ήθελαν να μετρήσουν οι Γάλλοι, το ιαπωνικό hot hatch δεν πήγε παραπάνω. Και μέχρι εκεί, όμως, φάνηκε το πόσο άνετα έχει τέτοιες ταχύτητες.

Get it on Google Play Download on the App Store