Το Toyota Corolla H2 στα χέρια του Drift King (+video)

Η Toyota παίρνει πολύ σοβαρά την υπόθεση του υδρογόνου, επενδύοντας πάνω του τόσο ως εναλλακτικό καύσιμο για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, όσο και εναλλακτική πηγή ενέργειας για τα ηλεκτρικά. Η καλύτερη διαφήμιση αμφότερων, βέβαια, είναι το αγωνιστικό Corolla. Το αυτοκίνητο που συμμετέχει σε αγώνες αντοχής και διαφημίζει το υδρογόνο, μέσα από την καύση του στους 3 κυλίνδρους του.

Το Corolla Hydrogen διαθέτει τον κλασικό G16E-GTS που πρωτογνωρίσαμε στο GR Yaris, παράγοντας 304 άλογα και 400 Nm ροπής από 1.618 κ.εκ. Αριθμοί που τώρα μπορεί να αντηχούν στο GR Corolla, όμως όταν παρουσιάστηκε το υδρογονοκίνητο Corolla μόνο το GR Yaris υπήρχε στη φαρέτρα της Gazoo Racing. Κατά συνέπεια, η υδρογονοκίνητη μορφή του 1.600άρη τρικύλινδρου τούρμπο ήταν η ισχυρότερη που είχαμε δει το 2021, όταν παρουσιάστηκε το επαναστατικό πρωτότυπο. Έναν χρόνο αργότερα, κι αφού το αυτοκίνητο έχει πάρει μέρος σε events στη Suzuka και το Fuji, ήρθε η ώρα να περάσει το τεστ του Drift King!

Το Best Motoring είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το Corolla H2 στην πίστα της Tsukuba, με τον Keichi Tsuchiya να παίρνει το τιμόνι και να δημιουργεί. Ο θρυλικός οδηγός κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο σχεδόν 2,5 δλ. ταχύτερα σε σχέση με το GR Yaris, παρότι το Corolla H2 ζυγίζει πάνω από μισό τόνο περισσότερο (1.791 κιλά αντί 1.280 κιλών του Yaris)! Ενώ το βενζινοκίνητο hot hatch έγραψε 1.05.400, το υδρογονοκίνητο περιορίστηκε στο 1.03.072!

Get it on Google Play Download on the App Store