Το Toyota GR Corolla διδάσκει στα χιόνια (+video)

Η καταγωγή του GR Corolla διαφημίζεται πως κρατάει από το WRC. Ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος αδερφός του GR Yaris είναι εξάλλου, το οποίο με τη σειρά του έφερε στα αυτοκίνητα παραγωγής τα προσόντα των πρωταθληματικών Yaris WRC και Rally1. Με τέτοιο pedigree φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην διαπρέπει σε ανάλογες καταστάσεις. Για την ακρίβεια, να διδάσκει κιόλας.

Το GR Corolla αποτελεί το νεότερο μέλος της σχολής αγωνιστικής οδήγησης Team O’Neill Rally School. Για το «καλώς ήρθες», το ιαπωνικό rally replica βγήκε στα χιόνια και άρχισε να παραδίδει μαθήματα φλικαρισμάτων, μεταφορών βάρους από στροφή σε στροφή, αλλά και προσφορά θεαματικότατων πλάνων. Το ηλεκτρονικό σύστημα τετρακίνησης GR-Four μπορεί να στείλει μέχρι το 70% της ροπής πίσω, καθιστώντας το GR Corolla ιδανικό για τα «χορευτικά» περάσματα που χρειάζονται στο χιονισμένο τερέν.

Ο 1.600άρης τρικύλινδρος τούρμπο βοηθά τα μέγιστα, όντας 32 ίππους ισχυρότερος σε σχέση με το GR Yaris. Με 304 άλογα και 370 Nm συνεργάζεται άψογα με την τετρακίνηση, αλλά και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, προσφέροντας συνολικά μια αγνή αίσθηση ράλλυ. Στο φινάλε μπορεί να μην ήταν τόσο γρήγορο όσο το Subaru WRX, αλλά οι άνθρωποι της Team O’Neil πως η κατάσταση των ελαστικών, οι καιρικές συνθήκες και η επιφάνεια ήταν όλα υπέρ του «Scoobie». Με αυτά κατά νου, το GR Corolla τα πήγε εξαιρετικά στο χρονόμετρο και ακόμα καλύτερα στο θέαμα.

Get it on Google Play Download on the App Store